Româncă de 63 de ani, expulzată din Danemarca. „O amenințare gravă pentru această țară”

Written by RedactiaZW

O cerșetoare română, în vârstă de 63 de ani, va fi expulzată din Danemarca, după intrarea în vigoare a noii legi a cerșetoriei din această țară.

Potrivit thelocal.dk, femeia cerșea în districtul Nørrebro din Copenhaga și a fost condamnată la 20 de zile de închisoare, urmând să i se interzică să intre în Danemarca timp de șase ani.
Procurorul Marlene Beynon a convins Tribunalul din Copenhaga că femeia de 63 de ani reprezenta o „amenințare gravă pentru Danemarca”, condiție care trebuie îndeplinită pentru ca un cetățean al UE să poată fi deportat.

„Comportamentul ei este continuu și sistematic. Ea are un efect negativ asupra tuturor trecătorilor care trebuie să răspundă la cerșetorie”, a declarat Beynon potrivit agenției Ritzau.

Procuratura a mai susținut că femeia „deranja publicul” prin „încercarea de a stabili un contact vizual”, în timp ce ținea în mână o ceașcă, în gara Nørrebro.

Femeia în vârstă de 63 de ani a declarat instanței că a intrat și a ieșit în și din Danemarca timp de 15 ani. Ea a spus că cerșește pentru a-și susține cei șapte copii pe care îi are în România.

„Am mulți copii acolo. Ei mănâncă din coșul de gunoi”, a spus ea, potrivit raportului Politiken.

Nu este prima dată când Danemarca a expulzat pe cineva pentru cerșit. În noiembrie 2016, un tribunal danez a condamnat o femeie slovacă la 40 de zile de închisoare și a ordonat să fie expulzată pentru cerșetorie, aceasta fiind prima decizie de acest gen.

Alte trei persoane au fost găsite vinovate de cerșetorie de Tribunalul Copenhaga, ridicând numărul total al persoanelor condamnate în noua legislație anti-cerșetorie la nouă.

Irlanda: Mii de euro din cerșetorie, confiscați

Amendă imensă pentru o cerșetoare din România. Ce a determinat autoritățile să aplice o astfel de pedeapsă?

Daily Mail ne jignește din nou: Româna este singura limbă pe care o înțeleg hoții

Cum acționează un grup de cerșetori români în Cambridge. Merg la cerșit ca la slujbă

   

About the author

RedactiaZW