Scandal în PNL Diaspora. Senatorul Viorel Badea, acuzat că pesedizează partidul. I se cere demisia

Un material distribuit zilele acestea pe rețeaua de socializare Facebook îl acuză pe senatorul Viorel Badea, președinte PNL Diaspora, că a adus în organizație foști membri marcanți ai PSD. Astfel, unul dintre cei menționați este Mihai Sabaila Petre, președinte contestat al PNL Spania, numit în urmă cu ceva timp vicepreședinte al PSD Spania (facsimil).

„Una dintre achizițiile dlui. Senator de Diaspora, Badea, a fost numărul 2 pe liste la Senat la ultimele alegeri: Mihai Petre Săbăila. În timpul ultimei campanii s-au auzit zvonuri pe care dl. Sabaila, deși rugat în nenumărate rânduri să dezmintă aceasta, a tăcut mâlc, spunând, în cercuri restrânse că nimic nu este adevărat”, se arată în material.
„Au apărut documente și fotografii furnizate de către însăși organizația PSD Spania prin care dl. Sabaila fusese numit vicepreședinte PSD Spania cu ceva timp în urmă. Cu toată revolta şi scandalul creat de aceste descoperiri în organizația PNL Diaspora Spania, dl. Sabaila nu poate fi clintit din funcția pe care a primit-o cadou (pe munca altora, desigur) de la dl. Viorel Badea”, continuă semnatarii.

Aceeași problemă ar fi, potrivit celor care au scris rândurile respective, și cu secretarul general al PNL Disapora, Mihai Barbu (foto) , fost lider al PSD Voluntari. Acesta este acuzat chiar că are o relație foarte bună cu creatorul PSD, fostul președinte Ion Iliescu. Despre Barbu se spune că a fost „impus organizației Diaspora” de președintele Viorel Badea, „la ultima ședință si cu un cvorum desenat pe hârtie”.

„Dl. Barbu a fost de fapt un pupător de mâini Iliesciene o viață întreagă”, se mai arată în material. Și continuă: „Acest nou Mesia al Diasporei, cum a fost prezentat, era de fapt „candidatul de serviciu” al PSD-ului, de nenumărate ori la Ilfov și nu numai, având o prietenie strânsă și un respect (actualmente) neîndoit pentru mai marii PSD-ului”.

Alex Ostafe, președintele PNL Marea Britanie, a ținut să comenteze aceste afirmații

Ostafe spune că nu a fost „niciodată de acord cu propunerea fostului președinte PSD Voluntari în conducerea PNL Diaspora mai exact secretar general (un simpatizant a lui Ion Iliescu).”

„În ultimele două luni am încercat pe toate căile statutare regulamentare să contest poziția pe care acesta a obținut-o in mod «ilegal» în PNL Diaspora (fără cvorum) la ședința din data de 13 august 2017 și reconfirmat în data de 10 sept 2017”, a declarat Ostafe pentru Ziarul Românesc.

„Nu pot avea conștiința încărcată față de comunitatea română din diaspora că în fruntea PNL există un fost șef pesedist. Mai ales pentru miile si miile de români care au stat în frig și ploaie să voteze în 2014”, mai afirmă el.

Președintele PNL Marea Britanie îl acuză în continuare pe senatorul Viorel Badea: „Actorul principal din toata povestea asta nu este un altul decât senatorul Viorel Badea. Nu s-a gândit o clipă la electoratul liberal din Diaspora dar nici la membrii care au spus nu acestei numiri. Pe aceasta cale cer public demisia domnului Viorel Badea din fruntea PNL Diaspora.”

 

PNL Marea Britanie îi retrage sprijinul politic deputatului liberal de diaspora Mihai Voicu. „S-a făcut nevăzut după alegeri”

Toți candidații PNL Marea Britanie, aleși în structura de conducere a organizației Diaspora

Alegeri la PNL Marea Britanie. Marius Alexandru Ostafe este noul președinte al PNL UK