Adevărata față a conservatorilor? Lordul Lawson „Nu avem nevoie de muncitori români”

Written by RedactiaZW

Un senior al Partidului Conservator, Lord Nigel Lawson, a făcut o afirmație controversată cu privire la muncitori i români care vin să caute de lucru în Marea Britanie.

Acesta a sugerat că bancherii din România ar trebui să aibă prioritate de la a fi primiți în Regatul Unit, în fața muncitorilor necalificați, după Brexit, o dată încheiate acordurile de liberă-circulație.




Într-un dialog cu susținători din Londra ai Brexit, conservatorul, fost ministrul de Finanțe, a spus că „vor avea loc schimbări pe frontul imigrației… nu avem nevoie de culegători de fructe din România. Aici nu e vorba despre oamenii cu înaltă calificare de care are nevoie  City (centrul economic al Londrei – n. red.) are nevoie”, a continuat acesta, potrivit The Inedependent.

El a făcut această declarație cu privire la îngrijorările șefului Barclays, Jes Stley, care a spus că politica din domeniul imigrației a devenit un punct de referință mai important pentru industrie decât drepturile esențiale de pașaport, care oferă în prezent societăților bancare acces deschis la piața unică a serviciilor financiare din UE.

Liderul liberal-democrat, Tim Farron, a descris comentariile lui Lawson ca fiind „la limita rasismului” și a adăugat că acesta privește impactul economic al Brexit cu o „naivitate incredibilă”.

Parlamentarul conservator Neil Parish – președintele Comisiei pentru mediu, alimente și afaceri rurale – s-a distanțat de remarcile lui Lawson și a recunoscut că “agricultura din Marea Britanie nu ar putea funcționa fără forță de muncă străină”, scrie The Independent.

Ministrul de Interne, Amber Rudd, a confirmat săptămâna aceasta că vor fi consultații în legătură cu planurile pentru un nou sistem de imigrație, pe parcursul verii.

Un purtător de cuvânt al conservatorilor a spus: “Acestea sunt viziunile personale ale Lordului Lawson”, se mai arată în cotidianul citat.

VIDEO – Iohannis „atacă” mândria britanicilor. A mutat steagul Regatului Unit la summitul UE

Marea Britanie rămâne fără muncitori în construcții

Marea Britanie. Se împuținează muncitorii din UE. Cea mai gravă lipsă a forței de muncă din ultimii 12 ani

Criză de muncitori. Angajatorii din România încearcă să stopeze exodul

   

About the author

RedactiaZW