Ducesa de Cambridge așteaptă al treilea copil. Unii britanici sunt revoltați din cauza asta

Ducesa de Cambridge este însărcinată cu al treilea copil, a anunțat Casa Regală a Marii Britanii luni, 4 septembrie. Însă nu toți britanicii au fost încântați de această veste, unii având chiar reacții negative.

Acestea vin pe fondul schimbării legislației pentru alocațiile copilului a Partidului Conservator care a decis ca părinții să nu mai primească ajutor decât pentru doi copii.
Potrivit The Mirror, părinții primesc aproximativ 2.300 de lire sterline pentru creșterea copiilor, însă numai pentru primul și al doilea născut.

Cel de-al treilea copil al unei familii nu beneficiază de suport material din partea statului.  Doar în cazul în care mama poate dovedi că a fost violată sau că a adus pe lume un copil în urma unor relații abuzive, va primi suma de bani menționată anterior.

Așa se face că unii au criticat decizia cuplului regal de a avea un al treilea copil, dar și acțiunile partidului Conservator.

Una dintre persoanele revoltate a scris pe Twitter: „Logica Partidului Conservator este defectă. Îi felicită pe Kate și William pentru al treilea copil, dar, în același timp, refuză să mai acorde sprijin familiilor obișnuite care au același număr de copii precum cuplul regal.”

O altă femeie revoltată a scris: „Dacă Kate ar fi fost săracă, un om de rând, nu ar fi primit bani pentru îngrijirea viitorului său copil. Cu toate acestea, noi contribuim în continuare la bunăstarea Casei Regale.“

Mulți se întreabă de ce plătitorii de taxe sunt obligați să plătească pentru încă un membru al Familiei Regale, în timp ce oamenii obișnuiți se străduiesc din răsputeri să își crească copiii, fără să primească vreun sprijin.

Ducele și Ducesa de Cambridge nu sunt finanțați din fondurile Reginei Elisabeta, ci din banii aflați în contul ducatului de Cambridge. De asemenea, Prințul William primește un salariu lunar pentru munca pe care a depus-o în serviciul militar.

Prinţul William, pe coperta revistei Attitude. El îşi exprimă suportul pentru tinerii gay

William şi Kate, cinci ani de la nuntă