Extremistul Nigel Farage se întâlnește cu negociatorul UE pentru Brexit, Michel Barnier

Written by RedactiaZW
[embed]https://www.facebook.com/revelion.co.uk/videos/1749855721987658/[/embed] [embed]https://www.facebook.com/revelion.co.uk/videos/1749855721987658/[/embed]

Eurodeputatul britanic Nigel Farage, unul dintre cei mai fermi susţinători ai ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, se va întâlni luni cu negociatorul-şef al UE pentru Brexit, Michel Barnier, în ceea ce el a calificat drept o încercare de a comunica opiniile a 17,4 milioane de britanici care au votat pentru părăsirea blocului comunitar, transmite Reuters.

Farage, care în calitate de lider al UKIP (Partidul pentru Independenţa Marii Britanii) l-a convins pe David Cameron, predecesorul Theresei May în funcţia de premier, să convoace referendumul privind Brexit şi a contribuit substanţial la campania pentru ieşirea ţării sale din UE, a criticat-o în mod repetat pe May pentru lipsa de ambiţie arătată în negocierile asupra ‘divorţului’ de UE.

”În cele din urmă voi avea o întâlnire cu domnul Barnier. Se va întâmpla”, a scris Farage pe Twitter.

În referendumul din 2016 privind oportunitatea ieşirii din UE, 51,9% dintre britanici, ceea ce înseamnă 17,4 milioane de persoane, s-au pronunţat pentru Brexit, în timp ce 48,1%, respectiv 16,1 milioane de persoane, au votat pentru rămânerea în interiorul blocului comunitar.

Theresa May a afirmat că Marea Britanie va părăsi Uniunea Europeană la 29 martie 2019, ora 23:00 GMT. Londra şi UE negociază termenii „divorţului”.

Farage a respins speculaţiile unor opozanţi ai Brexitului, precum fostul premier Tony Blair, potrivit cărora alegătorii britanici şi-ar putea schimba opinia în legătură cu ieşirea ţării lor din EU.

Sursa: Agerpres

Pregătiți de Brexit. Britanicii își fac pașapoarte irlandeze

Polonezii au „botezat-o” pe Theresa May. „ Madame Brexit ” susține că ceea ce face este în interesul UE

 

About the author

RedactiaZW

/* ]]> */