in

Imigrația reduce prețurile locuințelor



În zonele în care se mută imigranți se reduc prețurile caselor pentru că noii sosiți îi fac pe oamenii înstăriți să plece, susține un studiu realizat la Universitatea Cambridge. Chiar și un influx mic de persoane din străinătate într-o zonă poate avea un efect notabil asupra valorii proprietăților locale, concluzionează studiul. Raportul contrazice ipoteza conform căreia imigranții determină creșterea prețurilor locuințelor și le fac inaccesibile pentru cei care se aflau inițial în zonă.

Studiul a fost prezentat la conferința anuală a Societății Economice Regale de Dr. Filipa Sá, economistă la Trinity College Cambridge. Ea compară datele privind ocuparea forței de muncă locale de la Oficiul Național de Statistică cu datele privind proprietățile de la Registrul de Cadastru.

Economista a descoperit că un influx de imigranți egal cu 1% din populația locală determină o scădere de 1,6% a valorii medii a proprietăților locale – sustrăgând echivalentul a 2,560£ din prețul unei case medii, cu trei dormitoare, semidecomandată. Aceasta se întâmplă deoarece circa 0,9% din populația locală “nativă” s-a mutat – de obicei oamenii înstăriți.

Filipa Sá a spus: “Aceste date pot fi explicate prin doi factori. Primul, există o dovadă că imigrația are un impact negativ asupra salariilor nativilor de pe treapta de jos a salarizării. Această reducere a venitului general al comunității scade cererea de locuințe – diminuându-le prețurile. Al doilea, nativii care au părăsit orașul se află pe treapta de sus a salarizării. Aceasta generează un efect negativ asupra cererii de locuințe și duce la scăderea prețurilor în zonele în care se grupează imigranții”.

Acest model se aplică numai în zonele în care imigranții care sosesc sunt mai săraci. În zonele în care cei care vin din străinătate se află pe treapta de sus a veniturilor – așa cum se întâmplă în zona financiară a Londrei – modelul a fost deseori contrar.

În ultimii 20 de ani, atât imigrația cât și prețurile locuințelor au crescut semnificativ în Marea Britanie. Imigranții reprezintă acum peste 1 din 8 în populația la vârsta muncii, de la 1 din 12 la mijlocul anilor ‘90. Pe timpul aceleiași perioade prețul mediu al locuințelor aproape s-a triplat, de la numai peste 60.000 de £ în 1995 la peste 160.000 de £ în 2010. Acest lucru i-a determinat pe mulți experți să sugereze că creșterea imigrației a determinat creșterea explozivă a prețurilor locuințelor – însă Filipa Sá consideră că adevărat este contrariul.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Viața ca o doină: A renunțat la o carieră muzicală pentru un viitor în UK

Criza din Europa îi sărăcește pe “stranieri”