Începe ofensiva contra proprietarilor fără scrupule

Written by RedactiaZW

Proprietarii fără scrupule – “Criminal landlords”, cum îi denumește presa britanică – care îngrămădesc oameni în magazii și șoproane, contra unor chirii piperate, au intrat acum în atenția poliției, ofițerilor de la serviciul de imigrație și de la consiliul local, ca parte a unei noi represiuni anunțate de guvern.

Mii de șoproane, garaje și dependințe sunt închiriate în mod ilegal, uneori găzduind o întreagă familie într-o singură încăpere. Cei care trăiesc în ele sunt deseori imigranți care trebuie să plăteasă chirii mari pentru condiții precare.
A fost înființat un grup guvernamental special care are ca obiectiv urmărirea penală a proprietarilor abuzivi. Ministrul pentru Locuințe Grant Shapps și ministrul imigrației Damian Green au ținut primul dintre o serie de summit-uri între administrația centrală și poliție, Agenția Britanică a Frontierelor și consiliile locale, pentru a înființa acest grup de acțiune. Pe timpul întâlnirilor se discută despre un plan de acțiune pentru închiderea a mii de șoproane și dependințe închiriate în mod ilegal.

Adăposturile sunt desori infestate cu șobolani și gândaci și sunt potențiale capcane mortale cu instalații electrice proaste și o igienă slabă.

Ministrul pentru Locuințe Grant Shapps a spus: “Este scandalos că există aceste adăposturi abuzive pentru a exploata oameni care trebuie să plătească chirii exorbitante pentru a trăi înghesuiți”.

Situații de acest fel se întâlnesc în toată țara. De exemplu, în East Cambridgeshire, consiliul municipal local a dat publicității un raport în care se spune că familiile de imigranți sunt lăsate pradă exploatării din partea unor proprietari “lipsiți de scrupule”.

Emily Haysom, ofițer pentru locuințe, a spus: “Cercetările pe teren au relevat că unele dintre cele mai proaste locuințe din sectorul privat sunt ocupate de lucrători imigranți. De asemenea, este mai puțin probabil ca lucrătorii imigranți să se plângă privind condițiile de locuit. Acest lucru poate fi cauzat de necunoașterea limbii engleze sau de dorința de a trăi în condiții modeste sau în supraaglomerare pentru a economisi bani. De asemenea, s-ar putea să nu se plângă de teama intimidărilor sau amenințărilor cu evacuarea și pentru că s-ar putea să-și piardă locurile de muncă dacă se plâng de condițiile de locuit”.

Ea a adăugat că au fost găsiți oameni care dormeau în sălile de așteptare ale spălătoriilor de mașini “și că există dovezi privind dormitul în condiții dificile în containere de depozitare și garaje”.

Zona East Cambridgeshire are una dintre cele mai mari populații de lucrători imigranți din țară, mulți dintre ei angajați în agricultură.

   

About the author

RedactiaZW