in

Locurile de muncă necalificate incendiază dezbaterea privind imigraţia



O analiză separată a ONS arată că între 2002 şi 2011 numărul lucrătorilor născuţi în afara Regatului Unit a crescut cu 1,7 milioane în timp ce numărul lucrătorilor britanici a scăzut cu 223.000.

Pe timpul acestei perioade, nivelurile totale de angajare în UK au crescut cu 1,5 milioane, până la 29,1 milioane de lucrători, însemnând că toată creşterea a fost determinată de lucrătorii imigranţi. Studiul a descoperit, de asemenea, că unul din cinci locuri de muncă necalificată este acum ocupat de personal străini.

Numărul lucrătorilor născuţi în străinătate care ocupă locuri de muncă necalificate mai mult decât s-a dublat în nouă ani, reaprinzând dezbaterea privind imigraţia şi privind faptul dacă reforma sistemului de protecţie socială poate încuraja mai mulţi britanici să ocupe mai multe locuri de muncă cum sunt cele de portari sau oameni de serviciu. Oficiul Naţional de Statistică a spus că 20,6% dintre locurile de muncă necalificate au fost ocupate de lucrători născuţi în străinătate în primul trimestru al acestui an – de la 9% în 2002. Lucrătorii din Europa centrală şi de est au reprezentat cel mai important factor.

Londra, 40% muncitori străini

Două cincimi dintre lucrătorii din Londra sunt din străinătate, potrivit ONS. Peste 1,4 milioane de cetăţeni din populaţia care lucrează a capitalei s-au născut în străinătate. Prin comparaţie, numai peste 2,3 milioane s-au născut în UK.

O treime dintre lucrătorii cu calificare înaltă din oraş – inclusiv contabili, medici, profesori şi cercetători – sunt de asemenea născuţi în străinătate, 403.000 de posturi fiind ocupate de lucrători străini. Lucrătorii străini ocupă aproape două treimi dintre locurile de muncă necalificate din Londra , peste 200.000 lucrând ca oameni pentru curăţenie, portari de hotel, poştaşi şi asistenţi de catering – cu 80.000 mai mulţi decât lucrătorii britanici.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

“Pacientul englez are foarte multe drepturi”

Peste 15.000 de români îşi caută norocul pe piaţa muncii din Marea Britanie