Marea Britanie, gata să interzică mașinile pe benzină și diesel

Marea Britanie intenționează să interzică maşinile cu motorizări tradiţionale, diesel sau benzină, până în 2040.

Această măsură se datorează creşterii nivelului de oxid de azot, iar angajamentul, care urmează un traseu similar în Franţa, este parte a planului Guvernului de curăţare a aerului.
Guvernul a avertizat că această mişcare, care vizează, de asemenea, şi maşinile hibride, este necesară din cauza inevitabilului impact pe care calitatea slabă a aerului îl are are aupra sănătăţii.

„Calitatea proastă a aerului este cel mai mare risc pentru sănătate în Marea Britanie, iar Guvernul este determinat să efectueze acţiuni puternice în cel mai scurt timp posibil.”, a afirmat un purtător de cuvânt al guvernului.

Ministrul Mediului, Michael Gove, speră că publicul va recepționa cum se cuvinte documentul final ce va fi publicat miercuri, 26 iulie.

Măsurile care trebuie aduse urgent de autoritățile locale ce au încălcat în mod repetat normele UE includ modernizarea autobuzelor și a altor mijloace de transport în comun, modificarea schemelor rutiere și modificarea unor caracteristici rutiere precum sensurile giratorii și limitatoarele de viteză.

Alertă de poluare emisă în Londra. Primarul Khan: „Urgență în legătură cu sănătatea publică”

Experţii avertizează: un nor de poluare toxică va lovi Marea Britanie

Aveți mașină diesel? Trebuie să citiți asta! Guvernul May le-a pus gând rău autoturismelor pe motorină