Ryanair schimbă politica privind bagajele pe zborurile sale

Compania aeriană low-cost Ryanair anunță că reduce tarifele pentru bagajele înregistrate (de cală) și că schimbă dimensiunile acestora, însă pasagerilor le va fi permis să mai ia cu ei, în aeronavă, un singur bagaj de mână.

Compania susține că noile tarife și dimensiuni sunt în măsură să încurajeze mai mulți clienți să-și înregistreze bagajele și să reducă numărul consumatorilor care se prezintă cu două bagaje la porțile de îmbarcare. „Această măsură a fost luată ca urmare a faptului că foarte mulți clienți se bucură de facilitatea transportării a două bagaje de mână gratuite, respectiv pentru că pe zborurile cu grade de încărcare ridicate (97% în august) nu există suficient loc pentru bagaje în spațiul de deasupra scaunelor pentru acest volum ridicat, fapt ce cauzează întârzieri de îmbarcare și de zbor”, susține compania într-un comunicat.
Pentru a încuraja mai mulți clienți să-și înregistreze unele bagaje, dar și pentru a reduce volumul bagajelor transportate la bord, de la 1 noiembrie, Ryanair va introduce următoarele modificări la politica pentru bagaje pentru toate zborurile.

Astfel, greutatea admisă pentru bagajele înregistrate va crește de la 15kg, la 20kg, pentru toate bagajele. De asemenea, tarifele standard pentru bagaje vor fi reduse de la 35€/£ la 25€/£ pentru acest bagaj de 20kg.

Doar clienții cu prioritate (incluzând Plus, Flexi Plus & Family Plus) vor putea să transporte două bagaje de mână în aeronavă. Toți ceilalți clienți (fără prioritate) vor putea să-și transporte în cabină doar un bagaj mic de mână, în timp ce al doilea bagaj (mai mare) va trebui trimis la cala de bagaje (gratuit) la poarta de îmbarcare.

Președintele Ryanair are vești proaste. „Nu vor mai fi zboruri între Marea Britanie și Uniunea Europeană”

VIDEO – Pasageri în pericol! Un rom dat în urmărire internațională a sărit la bătaie într-un avion Ryanair

Efectul Brexit: Ryanair reduce numărul zborurilor din Londra