Theresa May dă vina pe presă pentru prăbușirea lirei sterline. Liberal-democrații: „Cum deschide May gura, cum pică lira”

Written by RedactiaZW

Premierul britanic Theresa May a negat faptul că ar fi spus la Sky News că este adepta unui „Brexit dur” și dă vina pe presă pentru noua prăbușire a lire sterline de luni, 9 ianuarie.

„Nu accept termenii de Brexit dur sau ușor”, a declarat May. „Lucrăm la obținerea celui mai bun și mai ambițios acord și este posibil ca Marea Britanie să funcționeze în continuare în cadrul pieței unice europene”, a continuat aceasta.
maylira

„Dar va fi o relație nouă, deoarece nu vom mai fi membri UE. Vom fi în afara Uniunii Europene și prin urmare vom negocia o nouă relație nu numai comercială, dar și în alte sectoare ale UE”, a mai spus May.

Premierul a mai declarat că lira sterlină nu s-a prăbușit din cauza declarațiilor ei și a sugerat că presa ar fi de vină, din cauză că a interpretat greșit spusele sale.

De la votul pentru Brexit, lira sterlină a scăzut cu 19% față de dolarul american, iar declarațiile de luni au adus o nouă scădere masivă după o perioadă de ușoară creștere a monedei britanice.

Liderul liberal-democrat, Tim Farron, a declarat: „De fiecare dată când Theresa May deschide gura despre Brexit, lira sterlină începe să scadă”.

„Este clar că acest guvern îndreaptă țara către un Brexit distructiv care va însemna pierderea de locuri de muncă, o creștere a prețurilor și o gaură în buget”, a mai spus Farron.

Theresa May, război direct cu UE: „Ieșim din piața unică”. Lira se prăbușește.

Scandal între Merkel și May pe libera circulație în UE. Merkel: „Acceptați sau nu veți avea acces la piața unică”

Marea Britanie. Sistem de imigrație „canadian” după Brexit. Cote, în funcție de „nevoile economice”

   

About the author

RedactiaZW