Theresa May, război direct cu UE: „Ieșim din piața unică”. Lira se prăbușește.

Written by RedactiaZW

Lira sterlină a suferit o depreciere luni, 9 ianuarie, după declarațiile premierului Theresa May de la Sky News în care a sugerat că Marea Britanie se îndreaptă spre un Brexit dur ce va restricționa accesul acestei țări la piața unică europeană.

Lira sterlină a scăzut cu 0,9%, la 1,2172 dolari, apoi s-a depreciat până la 1,2163 dolari, cel mai redus nivel din octombrie.
theresa-may3

Deprecierea a avut loc după ce premierul Theresa May a declarat la Sky News că Marea Britanie va părăsi probabil piața unică europeană a bunurilor și serviciilor. Regatul Unit nu va încerca să păstreze anumite aspecte ale calității de membru al UE după ce va părăsi blocul comunitar, a adăugat premierul britanic.

Unii traderi au apreciat că declarațiile Theresei May sugerează că este pregătită să deruleze comerț cu UE ca și cum ar fi orice altă țară din afara Europei, fără niciun fel de statut privilegiat.

După votul din 23 iunie, pentru ieșirea din UE, lira sterlină s-a depreciat semnificativ, ajungând la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani în raport cu dolarul, scrie Agerpres.

Luni, lira sterlină s-a depreciat cu peste 1% și față de euro, tranzacționându-se la 85,65 penny la un euro, cel mai redus nivel din ultimele două luni.

Vești bune! Lira sterlină a început să crească imediat după decizia de trimitere a Brexitului în parlament

Lira sterlină, la cel mai scăzut nivel din ultimii 31 de ani

   

About the author

RedactiaZW