Tragedie. A murit în timp ce traversa înot Canalul Mânecii

Written by RedactiaZW

Un britanic a murit în timp ce lua parte la un triatlon, una dintre probe fiind traversarea înot a Canalului Mânecii, între Anglia și Franța.

Se pare că Douglas Waymark a început să se simtă rău, fiind luat rapid de un elicopter al Gărzii de Coastă luni, 7 august, la ora 21.20 (ora Marii Britanii).
Elicopterul de căutare și salvare de la Lydd a sosit în 10 minute și l-a dus pe înotător la Spitalul William Harvey din Ashford, însă acesta a decedat cu toate eforturile medicilor de a-l salva.

Secretarul Federației de Înot și Pilotaj a Canalului, Kevin Murphy, a declarat pentru BBC: „Era un atlet suprem, își împingea limitele la maxim. Știa asta, știa pericolele, dar făcea ceea ce iubea enorm.”

Murphy a spus că sportivul vorbea cu oamenii de pe pilotina care îl însoțea și de odată a devenit inert și s-a rostogolit brusc. A fost scos imediat din apă și i s-a dat tot ajutorul posibil.

Waymark a participa la provocarea Enduroman Arch 2 Arc, un triatlon continuu de la Marble Arch, din Londra, la Arcul de Triumf din Paris.

Cursa implică o alergare de 87 de kilometri, până la Dover, apoi traversarea canalului înot și ciclism, 182 mile, până la capitala franceză.

Sportivul era aproape la jumătatea drumului, când, potrivit poliției Kent, a spus că se simte rău.

Românul Andrei Roșu a traversat Canalul Mânecii în aceeași competiție, în urmă cu doi ani. Sportivul a spus atunci: «Avand aceleasi abilitati de inot, il poti traversa in 10, 15, 20 sau 28 de ore – functie de “norocul” pe care il ai cu curentii. Sau te poti afla in situatia de a nu reusi sa ajungi pe partea cealalta (statistica spune ca sansa de reusita este 1 din 6).»

Andrei Roșu, despre experiența traversării înot a Canalului Mânecii: „Este imposibil sa ai sub control totul”

PRIMUL ROMÂN care a trecut înot Canalul Mânecii. Andrei Roșu: „După 40 de kilometri, braţul stâng nu a mai fost funcţional.”

   

About the author

RedactiaZW