Un fost prim ministru britanic are soluția pentru stoparea Brexit-ului. Ce ar trebui să facă liderii UE și cei ai Regatului Unit

Written by RedactiaZW

Brexit-ul poate fi oprit dacă liderii britanici și oficialii Uniunii Europene „s-ar întâlni la jumătatea drumului”, adică dacă ar găsi o cale de mijloc cu privire la restricționarea liberei circulații a persoanelor. Această idee îi aparține fostului prim ministru al Marii Britanii, laburistul Tony Blair.

El a scris într-un articol că voința poporului britanic cu privire la Brexit se poate schimba dacă populația devine conștientă de potențialele daune economice ale unui Brexit dur.
Însă Blair este sceptic și în ceea ce privește un „Brexit ușor”, ceea ce ar însemna ca Marea Britanie să rămână în piața unică și în Uniunea Vamală, din cauză că, spune el, dificultățile politice ar fi evidente.

El a spus că liderii UE trebuie să ia în considerare schimbări pentru ca Marea Britanie să rămână în continuarea membru, inclusiv cu privire la libertatea de mișcare, una dintre cele mai controversate probleme ale referendumului de anul trecut.

Blair a mai scris că Marea Britanie ar putea să rămână într-o Uniune Europeană reformată, dacă liderii europeni ar fi de acord cu o asemenea schimbare fundamentală.

Ministrul pentru Brexit nu știe câți români beneficiază de ajutoare sociale. „Îi controlăm după ce ieșim din UE”

Negocierile pentru Brexit încep cu stângul. UE nu acceptă propunerile Regatului Unit. „Un fiasco!”

Drepturile cetăţenilor britanici, limitate în Uniunea Europeană după Brexit

   

About the author

RedactiaZW