„Voi ucide toți musulmanii!” Atac lângă o moschee din Londra. Un mort, zece răniți

Premierul Theresa May a declarat că atac ul soldat cu un mort și zece răniți, după ce o camionetă a intrat într-o mulțime de pietoni lângă o moschee din nord-estul Londrei, este tratat de poliție ca un potențial atac terorist, potrivit Reuters.

„Poliția a confirmat că acesta este tratat ca un potențial atac terorist”, a declarat May. „Voi prezida o reuniune de urgență mai târziu în această dimineață”, a adăugat ea.
„Toate gândurile mele sunt îndreptate spre victime, familiile lor, iar serviciile de urgență sunt pe teren”, a mai spus ea.

O camionetă a intrat într-o mulțime de pietoni lângă o moschee în zona Finsbury Park, din nord-estul Londrei în noaptea de duminică spre luni. Incidentul s-a produs în timp ce mai mulți musulmani se întorceau acasă de la rugăciunea de seară, în perioada Ramadanului.

Potrivit poliției, un bărbat a decedat, iar 10 persoane au fost rănite — două ușor, iar alte opt au fost transportate la trei spitale diferite. Șoferul camionetei, un individ de 48 de ani, a fost reținut.

Un martor, Abdulrahman Saleh Alamoudi a spus că se afla într-un grup de oameni care ajuta un credincios musulman în vârstă care căzuse, poate din cauza căldurii, atunci când vanul s-a îndreptat spre ei.

El a declarat: „Cred că cel puțin opt sau zece persoane au fost rănite. Din fericire, am reușit să scap. Apoi tipul a ieșit din camionetă și l-am prins. Țipa: « Voi ucide toți musulmanii, voi ucide toți musulmanii ». Ne lovea cu pumnii. Apoi am reușit să îl ținem jos. Striga: «Omorâți-mă, omorâți-mă!”

Nu pot fi acuzați de nimic! Au fost eliberați toți suspecții arestați în cazul atacului de la London Bridge

Atac terorist în Londra. Jeremy Corbyn cere capul Theresei May

A tratat victimele atacului de la Manchester, dar a fost agresat pe stradă: „Teroristule! Întoarce-te la tine acasă!”