Vor ca Dumnezeu să fie o „EA”. Femeile preoți din Biserica Anglicană pregătesc o reformă liturgică

Written by RedactiaZW

Biserica Anglicană poate fi reformată din temelii la inițiativa unui un grup de presiune al femeilor preoți denumit Watch. Potrivit BBC, un membru al acestei organizații, Emma Percy a declarat că folosind prenumele masculin EL pentru Divinitate, arată că femeile sunt „mai puțin sfinte”.

„Atunci când folosim doar pronumele masculin, întărim ideea că Dumnezeu este ca și un bărbat, și făcând asta, sugerăm că bărbatul seamănă mai mult cu Dumnezeu decât femeile”, a declarat Percy.
Ea a continuat: „Dacă luăm în serios ideea că bărbații și femeile sunt făcuți după chipul lui Dumnezeu, ar trebui să folosim în limbaj atât sexul masculin, cât și cel feminin.”

Președintele organizației Watch, Hilary Cotton, a declarat pentru Sunday Times că problema a fost discutată la nivel înalt în Biserica Anglicană și că se are în vedere modificarea liturghiei astfel încât să fie mai feminizată.

Cotton a spus: „Suntem într-un stadiu preliminar în ceea ce privește schimbarea limbajului religios.”

“Întrebarea despre cum am putea rescrie serviciile religioase ale Bisericii Angliei, extinde într-un fel înțelegerea și percepția noastră asupra lui Dumnezeu, este o întrebare foarte dificilă cu care ne vom lupta mai mulți ani de acum încolo.”

Cotton a mai declarat că acest concept de Dumnezeu masculin vine din istoria timpurie a bisericii din Roma.

Biserica Anglicană a hirotonit la începutul acestui an prima femeie episcop, Libby Lane (foto), la Stockport.

Un purtător de cuvânt al Bisericii Angliei a spus că orice schimbare în liturghia oficială a Bisericii necesită acordul, revizuirea și aporbarea finală a Sinodului General.


Prima femeie episcop din istoria Bisericii Angliei a fost hirotonită la Catedrala din York

   

About the author

RedactiaZW