William şi Kate, cinci ani de la nuntă

Written by Laura Barbu

Cuplul regal, William şi Catherine de Cambridge aniversează vineri, 29 aprilie, cinci ani de căsătorie.
 

Nunta secolului sau chiar a mileniului , aşa cum este considerată de britanici, a avut loc la Westminster Abbey și a fost urmărită la televizor de două miliarde de oameni din întreaga lume.

Prinţul William, Duce de Cambridge, şi Kate, o fată simplă dintr-o familie britanică obişnuită, s-au cunoscut în 2001, când erau studenţi la Universitatea St.Andrews din Scoţia. Au devenit prieteni încă din primul an de studiu.

Catherine a fost cea care l-a convins pe Prinţul William să nu renunţe la studii aşa cum dorea. Presa a început să relateze despre relaţia lor în 2004, când au fost publicate şi primele poze cu ei împreună.

Totuşi, iubirea lor nu a fost perfectă. S-au despărţit de mai multe ori, apoi s-au împăcat. Dar în noiembrie 2010 şi-au anunţat oficial logodna.

Cei doi au acum doi copii, prinţul George, care în luna iulie va împlini 3 ani, şi prinţesa Charlotte care va împlini pe 2 mai, un an.

În aceşti cinci ani, cuplul regal a călătorit prin întreaga lume, în vizite oficiale. Anul acesta, ei au făcut turul Indiei şi al Bhutanului, în 10 zile, pentru a celebra relaţiile Marii Britanii cu cele două ţări.

Prințul William, Duce de Cambridge, care este al doilea în linia de succesiune la tronul britanic.

Regina Elisabeta II a Marii Britanii, la 90 de ani

Prințul George, botezat în cadru restrâns. O pajiște în Transilvania, cadou de la bunicul Charles

 

 

   

About the author

Laura Barbu