Firme românești afectate de Brexit. „Va trebui să căutăm alte piețe de desfacere”

Written by RedactiaZW

Ieșirea Marii Britanii din UE pune probleme producătorii de carne de pasăre în situația de a-și regândi strategia de ex­port, în contextul în care Ma­rea Britanie, prin­ci­palul partener extern nu se va mai su­pune prin­cipiului liberei circulații a mărfurilor.

„Cifra anuală a ex­por­tului în Marea Bri­ta­nie depășește 10 mi­lioane de  euro, în condițiile în care exportul reprezintă 15% din cifra anuală a Trans­avia, deci este o contribuție im­por­tantă. În per­spec­tiva anunțării Bre­xitu­­lui, ana­li­zăm posibi­li­tatea extinderii exportului și în alte țări cen­tral-europene, pre­cum Italia, unde ex­portăm produsele noastre din carne de pui sub brandul Fragedo“, a declarat pen­tru Ziarul Financiar Ioan Popa, CEO Trans­avia, un business cu venituri anuale de 140 de milioane de euro.

Din cauza Brexi­tu­lui, producătorii de carne de pasăre ar pu­tea fi nevoiți să vândă mai ieftin la export, pentru că en­gle­­zii nu vor dori să su­porte ei plata taxelor va­male prin creșterea prețurilor pe piața bri­ta­­­nică, po­trivit lui Ilie Van, președintele Uniu­­­­­nii Cres­că­torilor de Păsări din România.

Sursa: Ziarul Financiar

Dezastru economic după Brexit? Directorii marilor companii amenință că își mută afacerile după ieșirea din UE

O mare companie auto din Regatul Unit, afectată de Brexit. „Preferăm să producem în altă parte”

Băncile britanice pierd miliarde de euro din cauza Brexit

   

About the author

RedactiaZW

/* ]]> */