Minciuni de lux: Încălțăminte Louis Vuitton „Made in Italy”, fabricată în România

Written by RedactiaZW

Cotidianul britanic The Guardian a publicat un articol despre o fabrică din Cisnădie, unde grupul francez Louis Vuitton Moet Hennessy (LVMH) produce încălțăminte de lux, vândută ulterior cu inscripția „Made in Italy”.

Semnatarul articolului a ajuns la concluzia că „toate componentele cu excepția tălpilor încălțămintei de lux sunt produse în Transilvania, înainte de a fi „finalizate” în Italia și Franța.
„Revelație: locul din România unde Louis Vuitton își produce pantofii italieni”, este titlul articolului din The Guardian.

Potrivit publicației britanice, LVMH a început colaborarea cu fabrica Cisnădie în 2002, din motive financiare, din cauză că forța de muncă din România este mai ieftină.

Potrivit The Guardian, LVMH vinde pantofi și cizme pe piața mondială, fabricate la fabrica Cisnădie, la prețuri cuprinse între 570 și 2.060 de euro, susținând că sunt „Made in Italy”, o minciună totală.

„Aceste produse sunt, de fapt, fabricate în Transilvania, o regiune frumoasă, cunoscută și pentru producția de bunuri de lux, nu numai pentru vampiri”, scrie The Guardian.

Publicația admite, totuși, că LVMH acordă lucrătorilor români vacanțe, plătește ore suplimentare și nu utilizează substanțe chimice toxice pentru angajați.

Fabrica din județul Sibiu are 734 de angajați, fiecare fiind plătit cu 133 de euro pe lună.

„Cu acest salariu, un angajat ar câștiga suficienți bani pentru a cumpăra o pereche de pantofi Louis Vuitton în șase luni”, notează The Guardian.

România, mereu surprinzătoare. Turme de oi pe autostradă, șoferi amenințați de ciobani și cruci de fier forjat în mijlocul drumului

Promisiuni pentru tinerii din România: Bani la căsătorie, „pentru recunoaşterea contribuţiei aduse naţiunii”

România, criticată de străini: „Aici, toată lumea e numai după bani, bani, bani. Explodaţi din orice. Românii dau bacşiş peste tot”

   

About the author

RedactiaZW