in

Moţiunea a picat: Guvernul Boc rămâne în picioare

HTML Source EditorWord wrap Premierul Emil Boc a rezistat moţiunii de cenzură depuse de Opoziţie. Doar 17 voturi au lipsit pentru ca guvernul Boc să plece acasă, iar strădaniile liderilor PSD şi PNL de a coagula o majoritate anti-guvern în Parlament s-au năruit în faţa disciplinaţilor parlamentari pedelişti. Căderea guvernului condus de Emil Boc întârzie, dar nu pentru mult timp, după cum au declarat resemnaţi Crin Antonescu şi Victor Ponta.

În ciuda eforturilor Opoziţiei şi a sprijinului dat din stradă de către sindicalişti, premierul Emil Boc a mai scăpat o dată şi a rămas în continuare premier. Moţiunea de cenzură iniţiată de PSD, PNL şi PC a fost respinsă miercuri, 27 octombrie, în Parlament, obţinând doar 219 voturi. Potrivit regulamentului, pentru a trece de Parlament, moţiunea trebuia să obţină minim 236 de voturi. PSD, PNL şi PC mai aveau nevoie de 17 voturi pentru a dărâma Guvernul Boc. “Astăzi ( miercuri, 27 octombrie-n.r.) a câştigat raţiunea în faţa populismului. Opoziţia a venit din nou cu tolba plină de promisiuni fără acoperire. Principala preocupare este soarta oamenilor, modalitatea prin care putem depăşi cât mai reprede această perioadă. Eu înţeleg oamenii, le înţeleg nemulţumirile, dar altă cale nu există”, a declarat Emil Boc la ieşirea din Parlament.

Goana după voturi

Eşecul moţiunii de cenzură nu au fost o surpriză pentru nimeni, cu toate că liderii Opoziţiei au încercat să negocieze voturi până în ultima clipa. Fără succes însă, întrucât grupul minorităţilor a decis să iasă din sală în momentul decisiv. Pe de altă parte, parlamentarii PDL, disciplinaţi de liderii lor, au participat numai cu prezenţa în Plen, aceştia refuzând să voteze moţiunea. Au fost doar foarte atenţi la numărarea bilelor din urne. PSD şi PNL au strâns doar şapte voturi peste cele 212 asigurate de propriii parlamentari. În favoarea moţiunii au votat deputaţii neafiliaţi politic Călin Potor, Tudor Ciuhodaru, Ioan Munteanu, Cătălin Cherecheş, Nicolae Stan de la UNPR, senatorul ex-UNPR Liviu Câmpanu şi Mircea Irimescu.

Trădătorii de serviciu au stat acasă

La această moţiune de cenzură, parlamentarii Opoziţiei au pierdut o parte din “tradătorii” de la moţiunea trecută. Teo Trandafir nu a mai venit la Parlament motivând că este bolnavă şi preferă să nu participe. “Mi-a dat telefon şi mi-a spus că este bolnavă sau aşa ceva. I-am zis că, oricum, nu are de ce să vină, noi ne abţinem toţi, nu are nicio relevanţă câţi sunt prezenţi”, a spus Mircea Toader. Absenţi au mai fost şi vicepreşedintele PDL Cristian Boureanu, precum şi deputatul Mircea Giurgiu, alt “defector” la moţiunea trecută, care a plecat exact înaintea votului, strategie la care a recurs şi preşedintele PDL Diaspora, William Brânză. Se pare însă că “abţinerile” au un preţ. Reprezentanţii minorităţilor naţionale au declarat că aceasta ar putea fi ultima moţiune pe care nu o votează, iar liderii UDMR au început de joi, 28 octombrie, o serie de negocieri cu sindicatele, pe salariul minim.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Străini “înalt calificaţi”, la munca de jos

Fermier român, caut nevastă în UK