Premierul Tudose, cu CV fals şi suspectat de plagiat. Noul guvern este învestit astăzi

Written by RedactiaZW

Pesedistul Mihai Tudose, desemnat premier de Klaus Iohannis, a fost prins cu minciuna, după ce a fost prins și cu furtul. Tudose ar fi mințit în CV-ul său, după ce anterior a fost suspectat de plagiat. În CV-ul oficial al lui Mihai Tudose apare că acesta ar fi fost lector și apoi conferențiar universitar al Academiei Naționale de Informații a SRI.

În CV-ul său, Tudose a scris clar: – în 2011, lector universitar – Academia Națională de Informații; – în 2013, conferențiar universitar – Academia Națională de Informații.
Biroul de Presă al Academiei Naționale de Informații a SRI a comunicat, într-un răspuns oficial, că Mihai Tudose nu a fost încadrat și nu a predat niciodată aici, ceea ce contrazice informația din CV-ul oficial al premierului desemnat potrivit căreia el ar fi fost lector și apoi conferențiar universitar la această instituție, scrie PressOne.

În plus, din declarația de avere pe care Mihai Tudose a dat-o publicității anul trecut a “dispărut” un autoturism Mercedes.

De asemenea, Mihai Tudose este bănuit de strânse legături cu SRI, suspiciuni alimentate de faptul că are studii la aceeași Academie Națională de Informații.

Suspiciuni de plagiat

În 2015, Centrul Român pentru Jurnalism de Investigație (CRJI) a dezvăluit că Mihai Tudose a plagiat o parte din lucrarea sa de doctorat. Mihai Tudose s-a apărat spunând că „erau alte vremuri”, deci alte reguli de citare. „Poate am fost și puțin neglijent, dar era ca și cum aș face o lucrare de geometrie: nu pot pretinde că am inventat eu Teorema lui Pitagora“, spunea Tudose în 2015. Ulterior, Mihai Tudose a renunțat la titlul de doctor, înainte să primească un verdict oficial de plagiat. Întrebat dacă Mihai Tudose respectă criteriile de integritate cerute de președintele Klaus Iohannis, Liviu Dragnea a răspuns: „Au fost și alții acuzați de plagiat. Mihai Tudose nu și-a luat acel doctorat pentru a-i folosi pentru un salariu sau niște venituri mai mari. În condițiile în care a apărut acea discuție a decis să facă cerere, conform legii, să-și retragă doctoratul și cu asta-basta. Nu sunt specialist în doctorate, dar îmi aduc aminte că și Victor Ponta a fost acuzat de plagiat și a fost un premier foarte bun“.

Învestire fără emoții

Cabinetul Tudose urmează să fie învestit astăzi. Prima etapă a fost audierea în comisiile parlamentare a celor propuși pentru posturile de miniștri, după ce aceștia au fost validați, ieri, de Comitetul Executiv al PSD. Urmează ședința plenului reunit, în care premierul desemnat Mihai Tudose va prezenta programul cabinetului său și în care va fi dat votul de învestitură. Și tot astăzi, noii miniștri vor merge la Palatul Cotroceni, unde vor depune jurământul. Noul cabinet are 27 de mandate, iar 16 dintre cei care ar urma să le ocupe au făcut parte și din Guvernul Grindeanu, demis de parlament săptămâna trecută pentru ineficiență.

Scandal în Parlament la audierea ministrului Diasporei. PMP a ieșit din comisii trântind ușa

   

About the author

RedactiaZW