România, mereu surprinzătoare. Turme de oi pe autostradă, șoferi amenințați de ciobani și cruci de fier forjat în mijlocul drumului

Written by RedactiaZW

Se întâmplă în România. După ce Autostrada A2 a fost redeschisă traficului, la trei zile de la închiderea sa din cauza condițiilor meteo, șoferii care s-au grăbit să o folosească marți, 10 ianuarie, au fost blocați de o turmă de oi.

Cu toate că accesul animalelor pe autostradă este strict interzis, ciobanului nu i-a păsat și, în jurul orei 2.30 a intrat cu turma pe A2, în zona Cernavodă.
Timp de aproximativ două ore și jumătate, sensul de mers spre Constanța a fost blocat de transhumanța celor câteva zeci de oi, scrie cotidianul Telegraf, din Constanța.

oia2

Unul din șoferii aflați în coada turmei a fotografiat “minunea” mioritică de pe autostradă. Mai mult, el a relatat pentru Telegraf că oierul a amenințat că scoate pistolul dacă mai este deranjat cu întrebări de către conducătorii auto.

“Am sunat și la 112 și ni s-a spus că va fi trimis un echipaj, dar în cele două ore și jumătate în care am stat în spatele turmei nimeni nu l-a deranjat pe cioban. Așa că a trebuit să conducem în spatele turmei până la Cernavodă, unde au ieșit oile de pe autostradă”, a spus conducătorul auto.

O altă asemenea „minune” mioritică este evidențiată de ziarul Adevărul. Acesta semnalează un caz cel puțin bizar din satul Țăcău, comuna Mărașu, din Insula Mare a Brăilei.

Potrivit Adevărul, o cruce de fier tronează chiar în mijlocul unei străzi, iar în jurul acesteia a fost montat un gard din fier forjat.

Fotografia a fost postată pe Internet cu mențiunea: „Doar în Brăila”.

crucea

Primarul comunei respective, Nicolae Nițescu, nu numai că nu vrea să ia nicio măsură pentru eliberarea carosabilului, ci chiar este indignat că cineva a „îndrăznit” să atragă atenție cu privire la crucea din mijlocul carosabilului.

„Sunt mâhnit, nu am cuvinte… Nu înţeleg cine şi-ar putea dori să dispară această cruce şi de ce s-a ajuns la aşa ceva, să batjocorim pe internet un obiect sfinţit de Înalt Prea Sfiinţia sa Casian Crăciun, arhiepiscopul Dunării de Jos! Crucea aceasta se află pe locul respectiv din 2001 sau 2002, când ÎPS a sfinţit acel loc în vederea construirii unei biserici în satul Ţăcău, prima biserică a satului, de fapt, pentru că până la acea dată la Ţăcău nu s-a mai zidit un lăcaş de cult.

Construcţia bisericii a început câţiva ani mai târziu, iar aceasta s-a amplasat la circa 10 metri mai în lateral. Cu toate astea, crucea a rămas pe poziţia iniţială, pentru că era păcat să o mutăm de acolo, având în vedere că locul era deja sfinţit. Oricum, crucea nu încurcă pe nimeni, pentru că se află chiar în centrul localităţii, într-o piaţetă lată de 25 de metri. La ora actuală, ea se află la doar 5 metri distanţă de gardul bisericii pe care am construit-o cu banii Primăriei. Eu consider că tăierea acelei cruci ar fi ca o profanare a unui obiect sfinţit. Cât voi fi primar la Măraşu nu o să se întâmple aşa ceva…”, a declarat primarul Niţescu pentru Adevărul.

   

About the author

RedactiaZW