Acuzații grave în Marea Britanie. Soția lui Adamescu jr.: „Autoritățile române au vrut să mă răpească de pe o stradă din Londra”

Written by RedactiaZW

Soția lui Alexander Adamescu, acuzat de corupție în România, susține că autoritățile române au încercat să o răpească de pe stradă din Londra.

Adriana Constantinescu (foto) a declarat că doi bărbați mascați au încercat să o tragă afară din mașină, pe o stradă din zona St John Wood.
Potrivit The Telegraph, soția omului de afaceri a declarat aceste lucruri în instanță, ca răspuns la judecarea mandatului de arestare european al lui Adamescu jr. Ea a mai spus că tentativa de răpire a făcut parte dintr-o campanie plătită de statul român pentru intimidarea familiei sale.

Adriana Constantinescu a declarat: “Nu a fost nimic la întâmplare în această tentativă de răpire – este o dovadă a tentativelor cu care procurorii români și agenții de informații vor să ne intimideze și să ne arate ceea ce sunt capabili să facă.”

adamescu-constantinescu

Alexander Adamescu, 38 de ani, cetățean german, este acuzat de luare de mită și a fost eliberat pe cauțiune după ce a fost arestat în Londra, în urma unui mandat european de arestare. Autoritățile române cer extrădarea sa, ca parte a unui caz ce îl vizează pe tatăl acestuia, Dan Adamescu, om de afaceri român, proprietar al ziarului România Liberă și care a fost condamnat pentru corupție.

Potrivit soției lui Adamescu jr., atacul s-a petrecut în martie, anul trecut: „Purtau bandane și mănuși. Conduceau un Mini Cooper cu numere de înmatriculare false, așa cum am spus mai târziu la poliție. Nu au furat nimic, în ciuda faptului că purtam cercei cu diamante și aveam cheile de la mașină în mână. ”

„Când s-au apropiat de mine, m-am aruncat la pământ și am luptat cu ei, până când un venit a auzit și a alergat la mine. În același timp, un șofer de taxi cu un pasager pe bancheta din spate a tras lângă mine și a chemat poliția. Acesta a fost momentul în care am fost salvată. Cei doi bărbați au fugit la mașină și au fugit. Am fost norocoasă.”

Femeia a adăugat: „Cu toate că răpitorii nu au vorbit, am știut că au fost angajați de statul român și că m-au vizat în mod specific și nu au avut nicio intenție să mă jefuiască. Suntem o familie normală din Londra. Nu te duci să răpești pe cineva la întâmplare, în fața unei creșe după ce au lăsat acolo doi copii mici. Este tipic neo-comuniștilor români să meargă după întreaga familie, soție, copii, cel puțin atunci când doresc să distrugă pe cineva.”

Scotland Yard a anunțat că incidentul face obiectul unei anchete în curs de desfășurare, dar nu au fost făcute arestări și există puține piste.

Constantinescu a mai spus că socrul ei, Dan Adamescu, a fost mutat din penitenciar la spital, în urma unui șoc septic: „Nu știm dacă va supraviețui. Starea lui de sănătate este distrusă intenționat de rele tratamente. Alexander va fi torturat în mod similar Mă tem pentru viața lui dacă va fi extrădat.”

Familia susține că foștii securiști din România i-ar fi fabricat lui Dan Adamescu, patronul Astra Asigurări și al ziarului România Liberă, un dosar de luare de mită.

Fiul milionarului Adamescu, arestat la Londra în timpul unei conferințe despre mandatul european de arestare

Apelul UJRP: SOS presa românească, hoţii nu pot fi paznici ai democraţiei

   

About the author

RedactiaZW