Arestaţi pentru fraudare de carduri

Written by RedactiaZW

Doi români din cartierul Harrow, Londra, au fost arestaţi sub acuzaţia de fraudă. Ioan Bura, de 25 de ani, şi Viorel Strango, de 23, au fost arestaţi de poliţişti în apartamentul lor din Harrow, unde a fost găsit echipament pentru fraude la bancomate.

Potrivit BBC, poliţiştii au găsit şase “capcane pentru bani”, instrumente care sunt plasate pe bancomate şi cu ajutorul unei bare din metal îl împiedică pe client să ridice banii. Banii sunt blocaţi până când fraudatorii îi pot lua.
De asemenea, au sechestrat şase carcase frontale false şi opt minicamere video care înregistrau codurile pin introduse de clienţi. Ofiţerii au mai găsit opt dispozitive folosite pentru a reţine cardurile utilizatorilor şi 150 de carduri cu numere PIN scrise pe ele.

Între lunile decembrie 2010 şi februarie 2011 au fost înregistrate 1.738 de cazuri de blocare a banilor la bancomate. Echipamentele de fraudare au fost folosite în principal în Londra şi în comitatele de origine, însă poliţia crede că sunt tot mai mult folosite în alte oraşe din afara capitalei, inclusiv în Birmingham şi Manchester.

Cei doi au fost acuzaţi de fraudă şi au compărut în faţa Westminster Magistrates’ Court.

   

About the author

RedactiaZW