Bacău. Două minore, pe punctul de a fi trimise la prostituție în Anglia

Poliţiştii de Combaterea Criminalităţii organizate şi procurorii DIICOT Bacău au reuşit să împiedice transferul a două minore în Anglia, unde acestea urmau să fie exploatate sexual, potrivit unui comunicat al Poliţiei Române.

Anchetatorii au efectuat două percheziţii la locuinţele suspecţilor de trafic de persoane, trafic de minori şi proxenetism, pe raza judeţelor Bacău şi Vrancea, respectiv Anglia. Ulterior, au pus în aplicare cinci mandate de aducere, iar cei cinci suspecţi au fost arestaţi preventiv pentru 30 de zile, la decizia Tribunalului Bacău.
„Din cercetări a reieșit că membrii grupării, cu vârste cuprinse între 17 şi 29 de ani, ar fi racolat tinere (provenind din familii dezorganizate, cu abandon școlar sau stare materială precară), prin inducere în eroare cu promisiuni referitoare la câștiguri importante de bani. Activitățile de prostituție s-ar fi desfășurat în apartamente închiriate în regim hotelier, în județul Bacău și municipiul Focșani, județul Vrancea, în sistem touring.

Prin acțiunea poliţiştilor și a procurorului de caz s-a reușit stoparea transferului a două minore în Anglia, unde acestea urmau să fie exploatate sexual, în folosul ilicit al traficanților”, se mai arată în comunicatul Poliţiei.

Nouă români coordonau o rețea de prostituție în Lancashire. Vor face închisoare după care vor fi deportați