Clona carduri cu o imprimantă 3D. Român arestat în Essex

Written by RedactiaZW

Un infractor român a fost prins și condamnat la patru ani și jumătate de închisoare după ce în locuința sa s-au găsit aproximativ 13.000 de numere de carduri pe computere și pe unități de memorie.

Potrivit Daily Mail, Ciprian Staicu, de 30 de ani, folosea un software sofisticat și o imprimantă 3D pentru a crea carduri false.
Polițiștii spun că Staicu ar fi putut să obțină astfel 4,5 milioane de lire sterline într-un an dacă nu era prins.

Nu se știe cât a reușit românul să fure până când a fost prins, dar polițiștii au făcu un calcul înmulțind numărul de carduri ce puteau fi clonate cu suma minimă de 350 de lire sterline care poate fi scoasă într-o zi de la bancomate.

Staicu a recunoscut fabricarea și deținerea de articole pentru a fi utilizate în fraudă și a fost condamnat la patru ani și jumătate de închisoare la Southwark Crown Court.

Detectivul Martin Godsave, de la DCPCU, a declarat: „Casa lui Ciprian Staicu era ca «peștera lui Aladin» în ceea ce privește echipamentul folosit pentru a comite fraude cu carduri de plată și sunt mulțumit că a fost pedepsit pentru faptele sale.”

DCPCU este o unitate de poliție unică, sponsorizată de UK Finance, un organism industrial ce reprezintă aproximativ 300 de companii din Marea Britanie care oferă servicii de credite, bancare, piețe și servicii de plăți. Unitatea a recuperat pentru industria bancară 486 de milioane de lire sterline, de la înființarea sa în 2002.

Scandal în Newcastle. Un român fura cardurile englezilor în timp ce aceștia beau la pub-uri

Arestaţi pentru fraudare de carduri

Se dădeau polițiști și convingeau turiștii să le spună datele cardurilor bancare

   

About the author

RedactiaZW