Mesajul apărut pe un panou publicitar din Marea Britanie i-a băgat în sperieți pe trecători

Poliția britanică a deschis o anchetă după ce pe un panou de publicitate din centrul orașului Cardiff au apărut imagini ofensatoare.

Pe panou au apărut diverse simboluri precum svastica sau imagini de extremă dreaptă, marți seară, după ce un hacker a reușit să controleze tot ce apărea pe panoul publicitar, potrivit BBC.
Atacatorul cibernetic a revendicat acest atac informatic după ce a postat pe Internet, sub o identitate anonimă, faptul că a descoperit o vulnerabilitate în sistemul de securitate al panourilor.

Poliția din sudul Țării Galilor spune că a primit mai multe plângeri cu referire la mesajele afișate în centrul orașului.

De asemenea, panoul a fost oprit la scurt timp după incident și nu va fi redeschis până nu se va termina ancheta.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat: „Am alertat consiliul orașului și va investiga orice infracțiune care s-ar fi putut comite”. Consiliul din Cardiff a contactat compania care deține panoul publicitar, iar acesta a fost oprit la miezul nopții.

Musulmani atacați cu acid în estul Londrei. „Suntem oameni nevinovați. Nu merităm asta”

„Voi ucide toți musulmanii!” Atac lângă o moschee din Londra. Un mort, zece răniți

Un britanic musulman o jignește pe românca ucisă în atentatul terorist, după care se dezlănțuie: „Români mizerabili! Hoți și prostituate!”