Panică în Londra: Țineți geamurile la mașină închise, riscați să fiți atacați cu acid

Written by RedactiaZW

Cinci atacuri cu acid au avut loc în Londra, în numai 90 de minute, joi, 13 iulie. Potrivit The Guardian, o persoană a fost arestată, fiind vorba despre un adolescent de 16 ani. Un alt suspect este urmărit de poliție.

De asemenea, una dintre victime se află în stare gravă la spital. Potrivit poliției, se pare că motivul atacurilor a fost jaful.

Nu este pentru prima oară când au loc astfel de atacuri în Londra, iar Poliția Metropolitană avertizează populația să își ia măsuri de siguranță.

Polițiștii au declarat că suspecții au atacat mai multe persoane pe care au aruncat un lichid coroziv, între orele 22:25 și 23:17.

Atacurile au început cu un bărbat de 32 de ani care se deplasa pe un moped. Acesta a fost abordat de doi tineri, la intersecția Hackney Road cu Queensbridge Road.

Aceștia i-au aruncat substanța în față, după care i-au furat vehiculul.

Un al doilea atac a avut loc peste 20 de minute, în Islington. Victima a fost dusă la un spital din nordul Londrei.

Ultimul atac a avut loc tot asupra unui bărbat pe un moped, în timp ce acesta staționa în trafic. La fel, atacatorii au plecat cu mopedul.

Atacurile vin după ce o femeie și vărul ei au fost atacați cu acid în Beckton, estul Londrei, în iunie. Marți, John Tomlin, în vârstă de 24 de ani, a apărut în fața magistraților cu două acuzații de vătămare corporală gravă cu intenție.

În această lună au fost solicitate restricții privind vânzarea acidului și a altor „substanțe nocive”, după ce datele oficiale au arătat că numărul acestor atacuri s-a dublat în ultimii trei ani.

În 2016 au existat  455 de astfel de atacuri în Londra, în care a fost utilizată o substanță corozivă sau oamenii au fost amenințați cu utilizarea acesteia. Un sfert dintre acestea au fost jafuri pe stradă.

Musulmani atacați cu acid în estul Londrei. „Suntem oameni nevinovați. Nu merităm asta”

   

About the author

RedactiaZW

/* ]]> */