Români ținuți în condiții de sclavie. „Nu ai ce să mănânci? Mănâncă pietre”

Un român este acuzat că ține în condiții inumane 15 conaționali pe care îi forța să muncească pe salarii de mizerie. Atunci când unul dintre ei s-a plâns, a primit un răspuns brutal: „Mănâncă pietre”.

Cei 15 erau ținuți într-o casă cu trei camere și o singură toaletă. Erau puși să muncească fără nicio zi de odihnă, iar cea mai mare parte din salarii era oprită de cel are îi adusese în Marea Britanie, în regiunea Armagh din Irlanda de Nord.
Potrivit BBC, Ioan Lăcătuș le promisese oamenilor că vor munci și locui în condiții decente. În loc de asta, ei stăteau câte cinci într-o cameră și li se dădea numai hrană rece. Mai mult, Lăcătuș le confiscase pașapoartele, iar salariile promise fuseseră serios diminuate.

Atunci când s-au plâns de condiții, românul le-a spus să mănânce pietre, dacă le este foame. Oamenii nu aveau voie să stea de vorbă cu alți colegi de muncă și să nici să iasă din casă.

Ioan Lăcătuș a pledat vinovat la acuzația de conspirație pentru trafic de persoane în scopul exploatării lor în Regatul Unit și la patru capete de acuzare de trafic al lucrătorilor imigranți în Marea Britanie, pentru exploatare.

 

În același caz sunt au fost judecați și soția lui Lăcătuș, Cristina Covaci, precum și fratele acesteia, Samuil Covaci. Aceștia își așteaptă sentința săptămâna viitoare.

Români – înfometați și extenuați de muncă

Români, victime ale sclaviei moderne. Însemnați ca vitele, vânduți și cumpărați cu 200 de lire sterline

„Sclavii” lui Lăcătuș. Le lua pașapoartele și îi obliga să muncească fără bani

Trei români sunt acuzați de viol în Portadown, Irlanda de Nord

Doi români arestați pentru trafic de persoane în Irlanda de Nord