Surse: Magnatul fugar Puiu Popoviciu este la Londra

Lovitură de teatru în cazul Puiu Popoviciu. Potrivit unor surse citate de Cotidianul, acesta s-ar afla la Londra. El ar fi împreună cu familia, iar soția sa abia a adus pe lume un copil în urmă cu trei săptămâni. În prezent, Popoviciu caută soluții să-și execute condamnarea dată de judecătorii din România în Marea Britanie.

Potrivit legislației, mandatul european de arestare (MEA) constituie o procedură judiciară simplificată de predare transfrontalieră – în scopul urmăririi penale sau executării unei pedepse sau măsuri de siguranță privative de libertate. Mandatul de arestare emis de autoritatea judiciară a unei țări este valabil pe întregul teritoriu al UE.
Omul de afaceri Gabriel Puiu Popoviciu a fost dat în urmărire naţională de Poliţia Română miercuri, 2 august, după ce nu a fost găsit la domiciliu în vederea executării deciziei definitive de condamnare a sa în dosarul ‘Băneasa’. Joi, a fost dat în urmărire internaţională și s-a emis un mandat de arestare european.

Toate indiciile curg spre această din urmă concluzie: Popoviciu s-ar afla de mai mult timp în afara ţării, unii concluzionând că ar fi în Statele Unite. Dincolo de informaţiile existente în această direcţie, iubita lui Popoviciu a oferit cel mai important indiciu. Dorothy Constantin a postat pe o reţea de socializare, la începutul lunii iulie, o imagine prin care anunţa că a născut o fetiţă într-un spital din Portland, SUA. Fiica lui Popoviciu ar fi primit chiar numele mamei afaceristului, potrivit Antena 3.

Faptul că Popoviciu s-ar afla în SUA este afirmat şi de deputatul Robert Turcescu. „Popoviciu e in SUA. Americanii nu-l vor trimite la Bucuresti. Case closed! P.S: Popoviciu are si cetatenie americana”, scrie deputatul PMP pe Facebook.

Un alt aspect interesant care îl leagă pe Puiu Popoviciu de SUA este cazul Ambasadei americane de la Bucureşti. Clădirea ambasadei a fost construită tocmai pe un teren aflat sub sechestru, aparţinând lui Popoviciu. Terenul face obiectul infracţiunii pentru care a fost condamnat omul de afaceri la 7 ani de închisoare. Ambasada trebuia să-i plătească lui Puiu Popoviciu 15 milioane de dolari pentru acel teren, timp de 99 de ani. Nu este clar în acest moment ce se va întâmpla cu terenul pe care e construită ambasada.

Dat în urmărire europeană, un român și-a „încercat norocul” în UK. Va fi extrădat!

Harrow: Cinci români dați în urmărire după ce au bătut un bărbat

Doi români daţi în urmărire în UK