Un apropiat al clanului Cămătaru, urmărit pentru șantaj și lipsire de libertate, a fost arestat în Ilford, Londra

Written by RedactiaZW

Un bărbat condamnat la opt ani de închisoare pentru participare la grup infracţional organizat, lipsire de libertate şi şantaj, urmărit internaţional în baza unui mandat de arestare emis în mai 2015 de Tribunalul Bucureşti a fost prins în cartierul Ilford din Londra şi extrădat în România. Bărbatul este cunoscut drept un apropiat al clanului Cămătarilor, scrie Adevărul.
Laurențiu Cosma, 39 de ani, a fost depistat în 6 februarie în localitatea Ilford din Marea Britanie, în urma unor activităţi desfăşurate de poliţiştii români şi de cei britanici, în cadrul ENFAST (European Network of Fugitive Active Search Teams). El este condamnat la opt ani de închisoare în urma unei sentinţe penale din 2009, pentru participare la grup infracţional organizat, lipsire de libertate şi şantaj.
Laurenţiu Cosma trebuia să execute pedeapsa de opt ani de închisoare, după ce magistraţii i-au contopit trei pedepse cu închisoarea: una de opt ani, una de şapte ani şi şase luni şi alta de trei ani. Potrivit poliţiştilor, Lurenţiu Cosma s-a sustras de la executarea pedepsei şi a fugit din ţară, astfel că pe numele lui a fost emis un mandat european de arestare.
Conform unor surse judiciare citate de Adevărul, bărbatul este cunoscut drept un apropiat al clanului Cămătarilor. Fraţii Cămătaru au fost judecaţi alături de rude şi de mai mulţi apropiaţi într-un dosar privind fapte de violenţă, cămătărie, trafic de persoane şi proxenetism. În urma deciziei definitive a instanţei din mai 2012, când fraţii Ion şi Vasile Balint, cunoscuţi drept Nuţu şi Sile Cămătaru, au fost condamnaţi la şase şi, respectiv, 13 ani de închisoare.
   

About the author

RedactiaZW