Un român a murit și alți doi sunt dați dispăruți în urma unui accident naval pe Canalul Mânecii

Paza de coastă britanică a suspendat căutările pentru găsirea a doi români dispăruți în Canalul Mânecii după ciocnirea a două ambarcațiuni. Un alt român a fost salvat, iar altul a murit.

Două ambarcațiuni s-au lovit, noaptea trecută, în Canalul Mânecii, la aproximativ două mile de coastă, iar una dintre ele înc are se aflau patru români, s-a scufundat.
Românul salvat a fost găsit după mai bine de cinci ore, luni, 7 august, la ora 6 dimineața, agățat de o geamandură, în Canalul Mânecii, scrie Daily Mail.

Cel de-al doilea a fost găsit două ore mai târziu, însă a decedat la scurt timp.

Românul care a rămas în viață a spus că se afla în barcă alături de alte trei persoane și a reușit să se agațe de o geamandură, fiind observat de un pescar.

El a fost luat de o barcă de salvare și dus la Shoreham, unde a fost transportat la spital. Un martor a declarat că românul nu avea vestă de salvare și noaptea trecută condițiile pentru navigație au fost „teribile”.

Un purtător de cuvânt al poliției a declarat că cele două vase plecaseră din Brighton Marina după miezul nopții și nu este încă clar dacă cei patru făceau cursă de agrement sau de afaceri.

Polițiștii fac apel către oricine deține informații despre incident sau despre bărcile implicate să anunțe la 101.

 

Submarin rusesc interceptat în Canalul Mânecii

Marinari români blocaţi într-un port din UK