Zeci de șoferi români din Bristol locuiesc într-un azil de bătrâni părăsit. Suspiciuni de sclavie modernă

Zeci de șoferi de autobuz români  locuiesc într-un azil părăsit din Bristol (foto), lucru ce a dus la o investigație a poliției, scrie Bristol Post.

Potrivit publicației citate, 40 de români, șoferi de autobuz angajați ai firmei Meridian Drivers, locuiesc în acel imobil, situația fiind adusă la cunoștința poliției de consiliul local din zonă care avea suspiciunea că oamenii sunt victime ale sclaviei moderne.
Directorul serviciului locuințe al Consiliului din Bristol, Paul Smith, a declarat că există o „problemă majoră” acolo.

„Unii locuiesc în condiții foarte rele, am făcut plângere cu privire la sclavia modernă, care este o problemă a poliției, nu a consiliului”, a declarat Smith.

El a mai declarat că românii ocupă „masiv” acea clădire și că autoritățile nu sunt deloc „bucuroase că acolo locuiesc atât de mulți oameni”. „Nu este vorba de schema de pază a proprietății, ci de securitatea clădirii care nu permite să fie creată o situație ca aceasta”, a mai spus Smith.

Clădirea face obiectul unui litigiu între mai multe firme și consiliul local, iar firma care ar avea-o în administrare nu are toate licențele necesare pentru a o subînchiria, scrie Bristol Post.

Îngrijorător! Românii, cele mai multe cazuri de sclavie modernă și prostituție din Europa

Condamnată pentru “sclavie modernă”

Sclavia modernă devine o problemă și în Marea Britanie