VIDEO – Greg Moment și Dumitrel Rada, workshop de fotografie de nuntă de excepție

Există voci potrivit cărora cei care organizează workshop-uri de fotografie o fac doar pentru „a lua banii participanților”, care nu ar învăța mai nimic din experiența unei astfel de întâlniri. Am vrut să văd cu ochii mei ce se întâmplă la un astfel de workshop, așa că am ales să particip, ca reprezentant al Ziarului Românesc și fotograf amator, la unul dintre ele, organizat în comun de doi fotografi cu experiență în fotografia de nuntă.

Greg Moment și Dumitrel Rada, un polonez și un român, au adunat, în cele două zile ale evenimentulut, 21 de participanții. Prețul nu a fost mic, însă locurile s-au ocupat cu mai bine de două săptămâni înainte, ceea ce demonstrează interesul profesioniștilor de a particpa la un astfel de eveniment.
Dumitrel Rada, unul dintre cei mai apreciați fotografi români de nunți din Londra, are deja experiență în organizarea de workshop-uri de fotografie, atât în capitala Marii Britanii, cât și în orașe din România.

Wedding Workshop Master Class London 2017 with Greg Moment & Dumitrel Rada

Posted by Dumitrel Rada Photography on Wednesday, July 19, 2017

Promovat de Nikon România,  Rada a organizat astfel de evenimente în Londra, Slatina și Brașov, atât pentru a împărtăși din experiența sa, cât și pentru ca fotografii profesioniști să se întâlnească într-un loc unde toți au ceva de învățat.

Greg Moment este unul dintre cei mai titrați fotografi profesioniști de nunți la nivel mondial. A fost distins numit „Fotograful anului” la categoria Portret Creativ, de Master Photography Awards (MPA) în 2016/2017.

FOTO: Dumitrel Rada


De asemenea, a obținut primul loc la ND Awards în anul 2016, la categoria “Professional Winners: people, wedding/family. Greg a fost numit „Wedding Photographer of the Year 2015” de Master Photographers International Organization.

Evenimentul de la Londra s-a desfășurat în perioada 23-24 mai a.c. în două locații. Prima, în centrul Londrei, acolo unde au avut loc ședințe foto cu modelele angajate special pentru aceste eveniment. Cea de-a doua a fost în estul orașului, acolo unde participanții au avut ocazia să învețe câte ceva din experiența lui Greg Moment în ceea ce privește editarea fotografiilor.

În primul rând, participând în ambele zile ale workshop-ului, am rămas surprins că un astfel de eveniment nu este neapărat despre cum și cât poți învăța de la un fotograf mai experimentat. Până la urmă, cât ar putea să te învețe dacă ar „preda ca la clasă”, în doar două zile? Este vorba mai mult despre un schimb de experiență, despre întrebări și răspunsuri, despre tehnici de care poate ai auzit dar pe care nu știai cum să le aplici. Și mai este vorba despre întâlnirea cu niște oameni cu care împărtășești aceeași pasiune. Nu știu de câte ori fotografii români din Londra au timp să se întâlnească pentru a vorbi despre munca lor? Un astfel de eveniment este, cu siguranță, benefic din acest punct de vedere.

FOTO: Greg Moment


Greg Moment le-a arătat participanților ce trebuie să facă pentru a avea posturi bune în fotografiile de nuntă, cum să își direcționeze subiecții astfel încât mirii să arate ca niște adevărate modele. Dumitrel Rada a vorbit despre cum să se negociază prețul unui eveniment, dar și despre cât de important este să calculezi bugetul unui eveniment.

Pe parcursul celor două zile, Greg și Dumitrel au vorbit și au explicat cum se folosește lumina naturală și artificială, despre locațiile pentru ședințele foto, dar și despre cât de necesar este să îți creezi propriul stil și să îți corectezi greșelile.

Cei prezenți au spus că întâlnirea a fost foarte importantă pentru munca lor, că au reușit să învețe de la cei doi, dar și că a fost un bun prilej pentru a cunoaște alți fotografi și pentru a lega prietenii și parteneriate.

Sponsorii acestui workshop au fost: GraphiStudio, Eizo, Magic Lens, MPA și Photix.

În 26 si 27 septembrie 2017, Dumitrel Rada va organiza un nou workshop de fotografie la Brașov. Vor fi atinse subiecte precum marketing, echipamente, tehnici de iluminare in diferite condiții, direcționarea subiectului și structurarea unui album, fotografierea detaliilor, aranjarea miresei, cununia, portrete de familie, dansul mirilor etc. În ziua de practică, va fi simulată o nuntă. Fiecare participant va avea un timp alocat de fotografiere pentru fiecare set-up în parte.

Pentru rezervări și mai multe detalii, nu ezitați să îl contactați pe Dumitrel Rada pe pagina sa de Facebook, Dumitrel Rada Photography sau la numarul de telefon +44 782 892 5276.

Mircea Maer

Învață de la cei mai buni! Fotografii profesioniști Greg Moment și Dumitrel Rada vă invită la un workshop de fotografie de nuntă la Londra

Galerie FOTO – Sărbătoarea Învierii Domnului la Londra. Momente emoționante de la slujba de Paște, surprinse de fotograful Dumitrel Rada

VIDEO – Ședințe foto GRATUITE. Fotograful profesionist Dumitrel Rada vă invită la noul său studio foto din Londra

Cătălin Zmărăndescu, victorie în fața polonezului Czerwinski, în meciul de retragere din MMA. La 44 de ani, campionul lasă loc tinerilor pregătiți de el