in

Inagurarea centrului de pregătire PiLON



Compania PiLON, companie fondată de Florin Moldoveanu în 2004, una dintre cele dinamice şi competitive companii de renovare din Marea Britanie, a deschis oficial în data de 6 mai noul său centru de formare profesională în East Businesss Park Lane, Wembley.

La deschidere au participat Ambasadorul României la Londra, Ion Jinga, Barry Gardiner, parlamentarul britanic pentru circumscripţia Brent Nord şi primarul din Brent, Harbhajan Singh.

Prin intermediul Centrului PiLON de pregătire, inovaţie şi testare practică, noii angajaţi ai companiei PiLON beneficiază de cursuri gratuite privind protecţia muncii, limba engleză, perfecţionare profesională şi posibilitatea de avansare în interiorul companiei prin înrolarea la una dintre Academiile PiLON. Muncitorii necalificaţi se pot înscrie la un program de ucenicie iar muncitorii calificaţi pot să devină şi mai eficienţi în ceea ce fac prin programe de pregătire profesională continuă.

PiLON are deja un program de formare profesională bine pus la punct pentru tot personalul său, lucru dovedit de recunoaşterea ca Investor in People şi de statultul de finalistă la Specialists Awards – categoria Training. Cu toate acestea reprezentanţii companiei au dorit să se asigure că standardele de calitate a muncii sunt atinse de către tot personalul.

Muncitori din Wembley

Compania PiLON a ales zona Wembley pentru înfiinţarea Centrului său de pregătire deoarece de aici provine majoritatea forţei sale de muncă. “Dorim ca fiecare dintre operativii noştri să ofere cele mai bune servicii clienţilor noştri – iar pentru acest motiv lansăm centrul nostru propriu de formare profesională. Credem cu tărie în dezvoltarea profesională a operativilor noştri oferindu-le toturor o şansă pentru a atinge potenţialul lor şi progresele înregistrate în cadrul companiei.

Am ales Wembley ca locaţie pentru centrul nostru deoarece există o comunitate locală românească aici şi mulţi dintre operativii noştri sunt din România. Este de asemenea o zonă foarte accesibilă pentru Londra şi zona de Sud-Est a Marii Britanii”, a declarat la deschiderea centrului Florin Moldoveanu, preşedintele PiLON.

La rândul său, Ambasadorul României, Ion Jinga a declarat: “Îmi face o deosebită plăcere să particip astăzi la acest eveniment în Brent unde locuiesc peste 10.000 de cetăţeni români. Compania PiLON reprezintă un exemplu de afacere fondată şi condusă de români cu care ne putem mândri.

Nu mă aflu pentru prima dată în Brent, am mai avut întâlniri cu reprezentanţi ai autorităţilor locale cu prilejul cărora s-a confirmat faptul că românii sunt bine integraţi în societate şi apreciaţi pentru contribuţia pe care o aduc comunităţii locale. Sunt sigur că un astfel de exemplu îi va motiva şi pe alţi români care locuiesc în Marea Britanie să îşi folosească aptitudinile şi creativitatea pentru crearea propriilor afaceri de succes.” Atât primarul, cât şi parlamentarul britanic care reprezintă Brent Nord, au arătat că prezenţa comunităţii româneşti este benefică. Datorită spiritului întreprinzător şi pritenos, dar şi a puterii remarcabile de muncă, românii s-au făcut remarcaţi de-a lungul timpului.

O companie de succes

Centrul PiLON – The Innovation, Training and Vetting Centre – va funcţiona cinci zile pe săptămână sub îndrumarea directă a lui Adrian Solomei, Senior Contracts Manager PiLON.

Compania PiLON a renovat până în prezent 20.000 locuinţe. Compania este specializată în lucrări de întreţinere şi renovare a locuinţelor sociale, şcolilor şi spitalelor.

Compania PiLON are 80 angajaţi în funcţii de conducere şi alte departamente de management dintre care 18 sunt britanici şi 62 români. Pe şantierele PiLON activează în medie 350-450 muncitori calificaţi şi necalificaţi din care 48 key workeri. 95% dintre ei sunt români. În medie firma recrutează 100 noi muncitori pe lună. Recrutarea se face în mai multe feluri, fie prin agenţii, fie prin anunţuri în ziare, fie prin recomandări, fie prin website-ul firmei.

Muncitorii PiLON răspund unuia din anunţurile firmei iar departamentul de Resurse umane preia detaliile, pune o serie de întrebări şi le introduce într-o bază de date. Atunci când este nevoie de oameni noi, cei care se ocupă de recrutare îi sună pe cei potriviţi şi stabilesc o probă de lucru şi o discuţie despre condiţiile de muncă la PiLON. De asemenea candidatul are oportunitatea să citească contractul de muncă, condiţiile de protecţia muncii etc.

La PiLON 5% din profitul brut realizat este împărţit conform unei scheme interne între toţi membrii PiLON începând cu key workeri şi terminând cu senior manageri, fără directori. Mai mult, dacă se depăşesc ţintele financiare, 40% din surplus se distribuie între aceiaşi membrii.

De la o cifră de afaceri de £300.000 în primul an, în 2004, în şase ani şi jumătate compania PiLON a ajuns la £16,5 milioane. în 2011, bugetul alocat de companie pentru pregătirea personalului depăşeşte £200.000. Echipele manageriale ale companiei înregistrează progresele pe şantierele pe care activează şi, mai presus de toate, monitorizează calitatea fiecărei lucrări pe care o realizează.

Trei ani consecutiv, compania PiLON a fost finalistă a concursului pentru “Compania subcontractoare a anului” şi, în acest an, pentru a doua oară consecutiv, Consiliul britanic pentru Siguranţa la locul de muncă a conferit companiei PiLON premiul internaţional pentru “Sănătatea şi siguranţa la locul de muncă”.

O.G.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Regele Mihai, omagiat de City of London

Zmărăndescu: Vă aştept pe Wembley!