Inteligență la export: Universitățile britanice au venit în România să ia cei mai buni studenți

Written by RedactiaZW

Universităţile din Marea Britanie se bat pe studenții români: reprezentanții acestora au venit zilele trecute la București, pentru a selecta cursanți pentru noul an universitare.

Reprezentanţii unor universităţi britanice au selectat pe loc studenții, în urma unor foarte scurte interviuri.
Este vorba despre o admitere la facultate pe baza unui interviu şi cu răspuns pe loc. Pentru britanici, contează mai puţin Bacalaureatul şi notele din liceu şi mai mult voinţa şi creativitatea. Astfel, că au venit personal să îi cunoască pe viitorii studenţi. Sunt aleşi cei mai motivaţi şi mai comunicativi candidaţi, iar unii mai norocoşi primesc şi bursa.

ProTv a stat de vorbă cu mai mulți tineri care vor pleca.
Ilkay Ilhan a fost acceptat la Universitatea Northampton, supă un interviu de 15 minute: “În România nu am găsit foarte multe opţiuni, din păcate.”

Adam O’Flynn, reprezentant al unei universităţi britanice, a declarat: “Vrem să ştim de ce vor să studieze, unde vor să îi ducă aceste studii. Vrem să vedem cum sunt ca persoane, cum e nivelul limbii engleze. Nu este vorba doar despre studii. Vrem să se bucure de timpul petrecut în Marea Britanie.”

Anul trecut, 3700 de tineri români au plecat la facultăţile din Marea Britanie. Taxa de studiu este, în medie, 9000 de lire pe an. Guvernul britanic oferă un împrumut, iar absolvenţii returnează banii doar dacă reuşesc să aibă un salariu suficient de mare. Dar, în general, poveştile românilor sunt de succes.

Universități din Marea Britanie vin să recruteze studenți în România

Studenții europeni încep să ocolească Marea Britanie. Scădere dramatică a înscrierilor

   

About the author

RedactiaZW