in

S-a inaugurat o agenție imobiliară românească în nordul Londrei. „Vom avea oferte pentru români”



Dina Balaj și Mihai Gherțan (foto 3) sunt doi dintre românii care au reușit în Marea Britanie. Au propria firmă care se ocupă de credite ipotecare, un birou de asigurări și contabilitate, iar de curând au deschis o agenție imobiliară.

Prima afacere a fost deschisă în 2012, OAS Accounting. A urmat firma de credite ipotecare (mortgages). „Mihai avea legătură cu contabilitatea”, ne-a spus Dina Balaj. Iar atunci când clienții cărora le țineau contabilitatea întrebau de mortgages, s-au hotărât să se apuce de treabă. Acum, când afacerea cu creditele ipotecare merge cel mai bine s-au hotărât să meargă mai departe și să le ofere chiar ei case clienților.

Dina Balaj a venit în Londra cu 12 ani în urmă, pentru studii. „Nu credeam că o să rămân atât de mult aici”, mărturisește ea. Dar a terminat liceu, apoi a studia Business Internațional la Universitatea din Loughbrough, un mic orășel din centrul Angliei.

După universitate, a urmat masterul, pe care l-a făcut în Londra, la Universitatea din Richmond în business administration. „Când am deschis firma de mortagages a trebuit să o iau de la capăt”, sune Dina. „Cu toate că este o calificare mai joasă, se face o grămadă de pregătire pentru a putea să profesezi.”

Pe lângă faptul că activitatea agenției imobiliare OAS Estates este legată de biroul de mortgage, ideea de a o deschide a venit și datorită faptului că Dina Balaj a avut experiențe nu prea plăcute cu agențiile din Marea Britanie, unele dintre ele chiar de anvergură.

„Am fost dezamăgiți. Ai o casă, te duci să o închiriezi prin ei și pun acolo persoane foarte rele. Au dat-o, de pildă, unor studenți care s-au bătut, au dărâmat uși, în grădină erau vreo 30 de saci de gunoi. Consiliul, vecinii făceau plângeri. Au plecat din casă și nici nu au mai plătit chiriei, plus că agentul dăduse toate cheile chiriașilor”, a exemplificat Dina Balaj.

Inaugurarea Agenției OAS Estates, din 312 West Green Road, London, N15 3AN , lângă Turnpike Lane, a avut loc pe 23 februarie, în prezența primarului din Haringey, Stephen Mann. Potrivit celor spuse de Dina Balaj, agenția se va axa mult pe vânzări/cumpărări, dar va face și închirieri: „Avem avocați cu care lucrăm în toată Anglia, pe care îi putem folosi pentru orice client. Dacă cineva își caută o casă de închiriat sau pentru o investiție, poate să ne contacteze”.

De asemenea, clienții vor fi ajutați și cu informații privind documentația pentru a-și cumpăra o casă. „O să gândim o ofertă mai bună pentru români”, a mai spus Dina Balaj. „Dacă vin la noi la agenție, le putem explica românește, ceea ce am făcut și până acum pe partea de mortagages. Am încercat să îi servim pe toți, cu mare plăcere”.

„Pentru mortagages avem clienți din zonă. Turci, englezi, dar mai mulți români. Preferă să vină la noi pentru că vor să fie 100% siguri că înțeleg termenii. Au multă încredere în noi, iar noi îi ajutăm cu drag. Este greu atunci când îți cumperi prima casă”, a mai spus Dina Balaj. „Sunt mulți români care au vândut imediat cum au auzit de Brexit și au decis să se mute în România. Avem câțiva care s-au mutat deja și au vândut”, a mai declarat ea.

OAS Estates va avea case mai mult în nordul Londrei, însă pentru investitori pot fi găsite locuințe oriunde în UK. Sunt clienți din Birmingham sau Țara Galilor, însă totul este în funcție de buget.

În ceea ce privește prețurile la case, Dina Balaj ne-a spus că una dintre cele mai ieftine zone din Anglia este Liverpool, unde o locuință costă de la 30.000 de lire sterline în sus. În Țara Galilor prețurile minime sunt între 50.000 și 60.000 de lire sterline.

„În Londra majoritatea clienților care nu au depozit mare caută zonele Romford sau Dagenham, dar găsesc și alte oferte dacă sunt destul de norocoși. Chiar și in Haringey”, a mai declarat proprietara OAS Estates.

OAS Estates: 312 West Green Road, London, N15 3AN

Telefon: 02088815512

E-mail:  [email protected]

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Spitalele din ţară au rămas fără medici: „Organizăm concurs, dar nu vine nimeni“

Preotul anglican lăsat pe drumuri de soțul român se răzbună. Și-a găsit un nou iubit: este mai tânăr decât primul și este tot român