Angela Merkel, noi amenințări la adresa Marii Britanii: „O să plătiți scump!”

Written by RedactiaZW

Cancelarul german a avertizat că Marea Britanie va „plăti scump” în cazul în care va limita numărul imigranţilor pe care îi primeşte din Uniunea Europeană, după Brexit.

Aceasta a spus că o astfel de politică ar deveni repede un obstacol pentru cele 27 de state care rămân membre UE.
Reacţia cancelarului german vine pe fondul declarațiilor premierului britanic Theresa May, care a spus că Marea Britanie vrea să recâştige controlul asupra numărului de imigranți care intră în țară, prin eliminarea dreptului la liberă circulaţie în interiorul UE.

Pe de altă parte, Michel Barnier, negociatorul-şef al UE pentru Brexit, a infirmat zvonurile potrivit cărora Marea Britanie ar avea o notă de plată de 100 de miliarde de euro, în urma ieşirii din Uniunea Europeană.

Acesta a spus că unele consecinţe financiare vor fi calculate în funcţie de data efectivă a Brexitului şi de metodologia urmată în acest sens. „Consiliul European va lucra alături de britanici, într-un mod calm, pentru a ajunge la un numitor comun”, a spus Barnier.

52% dintre britanici s-au pronunţat în favoarea ieşirii din Uniunea Europeană, în cadrul referendumului desfăşurat în luna iunie a anului trecut.

Angela Merkel le spune britanicilor adevărul în față. „Vă faceți iluzii că vă veți păstra drepturile și privilegiile în UE”

Angela Merkel doreşte ca Marea Britanie să rămână în UE

Scandal între Merkel și May pe libera circulație în UE. Merkel: „Acceptați sau nu veți avea acces la piața unică”

   

About the author

RedactiaZW