Anunțul care i-a înfuriat pe englezi. Un lanț hotelier vrea vorbitori de română pentru slujbe la curățenie

Un anunț online postat de un Hotel Premier Inn din Hemel Hempstead a stârnit un adevărat scandal în presa din Marea Britanie. Mai multe ziare importante din Regatul Unit au titrat că hotelul impunea candidaților să cunoască limba română.

Potrivit The Sun, localnicii s-au înfuriat atunci când au citit anunțul. Un anume Billy Pearson care pretinde că lucrează în curățenie a declarat pentru tabloidul citat: „Trebuie să fii român ca să aplici aici. E o prostie. Știm cu toții ce înseamnă asta – înseamnă că slujba este numai pentru persoane din România. Ceea ce nu pot înțelege este cum de le-a fost permis să facă asta. Se pare că eu nu pot aplica pentru slujbă pentru că nu știu decât limba engleză”.
Salariul pentru această slujbă este de 7,75 lire sterline pe oră, puțin mai mult decât salariul minim pe economie, iar cel care o obține trebuie să facă curățenie în camere și în zonele publice ale hotelului din Hemel Hempstead.

Conform ultimului recensământ al guvernului, în 2011, limba română era a 21-a limbă vorbită în Marea Britanie, scrie Yorkshire Evening Post, și era prima limbă pentru doar 0,1% din populația Regatului Unit.

Anunțul a fost on-line timp de câteva zile, dar a fost schimbat, iar firma a spus că a fost o eroare. Anunțul a fost modificat de atunci, limbile solicitate fiind română, poloneză, rusă și engleză.

Un purtător de cuvânt al Premier Inn a declarat: „Ca angajator, credem în egalitatea de șanse și nu punem restricții lingvistice pentru niciuna dintre slujbele noastre, iar această descriere a postului, care este corectată acum, a fost, din nefericire, postată în mod eronat. Ne pare rău pentru orice confuzie cauzată”.

Româncă angajată la un hotel de lux din Londra, dată afară după ce a fost găsită goală în camera actorului Orlando Bloom

Angajări în industria hotelieră și ospitalitate. URGENT!

Irlanda. Hărțuit și concediat pentru că este român. Despăgubit după doi ani