Cadou de la „nașul” Cioloș. Consilierul diplomatic din ambasada lui Mihalache, promovat consul la Manchester

Written by RedactiaZW

Pe ultima sută de metri, guvernul Cioloș a numit, la 21 decembrie, 12 consuli ai României în străinătate. Pentru prima oară, executivul a numit un consul la Manchester, acolo unde s-a aprobat deschiderea unui consulat, dar care nu funcționează încă.

Totuși, în ultimele zile de existență, fostul Executiv de la București s-a grăbit să numească un consul la Manchester, chiar dacă instituția respectivă nu este încă funcțională. Potrivit ordinului MAE, consulul României la Manchester este Andreea Berechet, consilier diplomatic la Ambasada României la Londra.
andreea-berechet

Potrivit știripesurse.ro, Andreea Berechet, fiica generalului Berechet, a fost desemnată fără concurs, în luna mai, la Ambasada României de la Londra. Probabil din pură coincidență, Berechet a ajuns consilier diplomatic o dată cu sosirea omului lui Iohannis, Dan Mihalache, în funcția de ambasador al României la Londra.

Conform știripesurse.ro, Andreea Berechet se prezenta în presă pe când era la post în America drept Consul General Adjunct, funcție inexistentă în nomenclatorul Ministerului de Externe.

Pe site-ul Ambasadei României la Londra nu există încă nicio secțiune cu privire la consulatul de la Manchester.

Video – Imaginile umilinței la Consulatul României din Londra. Cozi infernale la ghișee și în stradă

Diaspora umflă bugetul României. Zeci de milioane de euro din taxe consulare. Consulatul din Londra, pe locul doi la contribuția bugetară

Ambasadorul României la Londra: „Îmi dau demisia dacă nu avem consulat la Manchester până la sfârșitul anului”

 

   

About the author

RedactiaZW