După Brexit. Vize pe doi ani pentru cetățenii UE ca să poată munci în cafenele și restaurante din Marea Britanie

Written by RedactiaZW

Ministrul de Interne al Marii Britanii, Amber Rudd, are în vedere un nou program de vize care poate fi folosit după Brexit pentru cetățenii UE.

Așa-numitele „barsita visas” ar urma să fie acordate pe maxim doi ani și nu vor da dreptul utilizatorilor la beneficii și locuințe gratuite, scrie The Independent.
Conform planului prezentat Ministerului de Interne, tinerii cetățeni europeni vor putea să vină în Marea Britanie pentru a lucra în domeniul ospitalității, atunci când țara va părăsi UE.

Propunerea a venit din partea șefului MigrationWatch, Lordul Green, fiind declarată „o idee bună” de către Ministerul de Interne.

Ideea se bazează pe schema de mobilitate pentru tineret folosită de Australia, Noua Zeelandă și Canada.

Astfel, susține Lordul Green, ar fi rezolvată problema forței de muncă cu care s-ar confrunta barurile și restaurantele din UK atunci când Marea Britanie va părăsi UE și va opri libera circulație.

„Putem împușca doi iepuri odată”, a declarat Green pentru The Sun. „Putem satisface nevoile din pub-urile și restaurantele noastre și putem să menținem legătura cu tinerii europeni cărora le permitem să vină aici pe o perioadă limitată de doi ani pentru a lucra”, a continuat acesta.

O astfel de schemă a Ministerului de Interne britanic este deschisă în prezent tinerilor din Japonia, Monaco și Taiwan, iar planul ar fi ca aceasta să se extindă la toate cele 27 de țări din UE.

Un purtător de cuvânt al Ministerului de Interne nu a negat că este luată în considerare o astfel de variantă: „Părăsirea Uniunea Europeană permite Marii Britanii să preia controlul asupra sistemului nostru de imigrație. Lucrăm în cadrul Guvernului pentru a identifica și a dezvolta opțiuni pentru a modela sistemul nostru în viitor și a asigura cel mai bun rezultat posibil pentru poporul britanic.”

Lira sterlină crește după anunțul privind alegerile generale din iunie

BREXIT-UL SE CLATINĂ! LOVITURĂ DE TEATRU: Theresa May anunță alegeri anticipate în luna IUNIE

Ministrul de Interne britanic recunoaște: „Este posibil să fie nevoie de vize pentru UE”

Boris Johnson revine la sentimente mai bune: „Nu vrem vize pentru UE”

   

About the author

RedactiaZW