Efectul Brexit: Ryanair reduce numărul zborurilor din Londra

Written by RedactiaZW

Compania aeriană a anunțat că va reduce numărul de zboruri de pe aeroporturile din Londra, ca efect al votului de la referendumul din 23 iunie, în urma căruia cetăţenii Marii Britanii au votat pentru prăsirea Uniunii Europene. 

Ryanair a militat pentru rămânerea Marii Britanii în UE și a anunţat că este prea devreme pentru a anticipa rezultatul economic şi politic de după referendum, dar are planuri de urgenţă pentru oricare dintre variante. 
„Între timp, vom pivota creşterea noastră în afara aeroporturilor din Marea Britanie şi ne vom concentra pe creşterea aeroporturilor din UE, în următorii doi ani. Iarna aceasta vom tăia din capacitatea şi frecvenţa zborurilor a multor rute operate de pe aeroportul Stansted – deşi nicio rută nu va fi închisă – acolo unde suntem cu mult înaintea ţintei anuale de creştere a traficului”, se arată în anunţul făcut de Ryanair la Bursa de la Londra.

Ryanair zboară de două ori pe zi de la Bucureşti la Londra Stansted, scrie Economica.net.

În anunţ se mai arată că, dacă Marea Britanie nu va fi capabilă să păstreze accesul la piaţa unică şi spaţiu aerian comun, acest lucru ar avea implicaţii pentru trei rute interne. 

O simulare în sistemele de rezervare ale Ryanair, Wizz Air şi Tarom, pentru perioada 3-10 septembrie, arată că un bilet dus-întors la Ryanair costă 184 de euro, 200 de euro la Wizz Air şi 476 de euro la Tarom, potrivit Economica.net.

 

În primul trimestru al anului financiar, încheiat la 30 iunie 2016, Rynair a transportat 31,2 de milioane de pasageri, în creştere cu 11% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut şi a raportat venituri de 1,687 miliarde de euro. Profitul după taxe a crescut cu 4%, faţă de primul trimestru din 2015, la 256 milioane de euro.

Ryanair coboară prețurile cu ocazia referendumului

Românul care conduce Canary Wharf, împotriva Brexit: „Centrul financiar londonez s-a dezvoltat datorită UE”

Compania Ryanair, decizie dură în cazul unui Brexit. Vom investi în alte țări!

   

About the author

RedactiaZW