in

Laureatul premiului Nobel pentru economie: „Brexit-ul este complet irațional”



Richard Thaler, americanul care a câștigat în acest an Premiul Nobel pentru economie pentru contribuțiile sale la economia comportamentală susține că Brexit este o mișcare irațională.

El a spus că votul pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană este exemplul unui număr mare de oameni care au luat o decizie care nu se bazează pe interese economice.

„Majoritatea alegătorilor nu se gândesc într-adevăr într-un mod foarte analitic… oamenii din spatele campaniei pentru ieșirea din UE votează pe baza impulsului. Nu există o foaie de calcul. Acest lucru este asemănător unui divorț fără contract prenupțial. Voi votați pentru ieșire, iar noi vom avea grijă de toate detaliile financiare mai târziu”, a spus el într-un interviu acordat MarketWatch.com, citat de The Independent.

„Contribuțiile lui Richard Thaler au construit o punte între analizele economice și psihologice ale luării deciziilor individuale”, a declarat comisia Nobel.

„Constatările sale empirice și perspectivele teoretice au contribuit la crearea domeniului nou și rapid expansiv domeniu al economiei comportamentale, care a avut un impact profund asupra multor domenii ale cercetării și politicii economice”.

Richard Thaler, în vârstă de 72 de ani, este profesor de științe comportamentale și economie la Universitatea din Chicago.

El va primi un premiu de 9 milioane de coroane suedeze, adică aproximativ 840.000 de lire sterline.

„Voi încerca să-l cheltuiesc cât mai irațional posibil!”, a spus în glumă Thaler.

Brexit. Theresa May revine la vechile sentimente și avertizează: „Pregătim o ieșire fără un acord cu UE”

125.000 de studenți europeni în Regatul Unit. Universitățile din UK, în pericol din cauza Brexit

Brexit. Germania și Franța nu sunt de acord cu perioada de tranziție cerută de Theresa May

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Administratorul român al orașului ilegal unde trăiau 120 de oameni: „Majoritatea românilor aveau venin în loc de sânge”

Marea Britanie. 20% dintre victimele infracțiunilor de sclavie modernă provin din România. Fiți atenți la semnele acestei infracțiuni