in

Marea Britanie. Veți fi urmăriți penal dacă vă luați copiii în vacanță. Hotărâre importantă a Curții Supreme

Părinții pot fi urmăriți penal și amendați dacă își iau copiii în vacanță în timpul școlii, a decis astăzi, 6 aprilie, Curtea Supremă a Marii Britanii.

Potrivit Evening Standard, judecătorii au sprijinit politica Guvernului de a nu permite copiilor să absenteze de la școală apreciind că este „o palmă” dată părinților care respectă legea, în timp ce alții își permit să o încalce.

Verdictul Curții Supreme a venit după ce un tată, Jon Platt, a fost amendat cu 60 de lire sterline după ce și-a dus fiica, în 2015, timp de șapte zile la DisneyWorld în Florida. Părintele a dat în judecată guvernul, iar în cazul în care ar fi câștigat, atunci politica absențelor neautorizate s-ar fi prăbușit, apreciază Evening Standard.



În această dimineață, Lady Hale, judecător al Curții Supreme, a declarat: „Absențele nemotivate au un efect perturbator, nu numai în educația individuală a copilului, dar, de asemenea, în activitatea altor elevi, precum și a profesorilor”.

„Este o palmă dată celorlalți părinți care respectă regulile, indiferent de costul sau inconvenientele care țin de asta.”

Susținătorii lui Platt au susținut că această hotărâre va duce la „penalizarea părinților la o scară fără precedent”. Însă, Lady Hale a spus că și alte infracțiuni „banale” cum ar fi a fura o sticlă de lapte sau a conduce ușor pentru limita legală sunt penale și duc la amenzi.

Lupta juridică a început după ce britanicului i s-a refuzat permisiunea de a o lua pe fiica sa în Orlando, Florida, însă acesta nu a respectat decizia.

Cu toate acestea, magistrații din Isle of Wight au anulat amenda dată părintelui. Platt a susținut că fiica sa a avut un record de prezență de 90,3% la momentul vacanței, în aprilie 2015.

Judecătorii de la Înalta Curte l-au sprijinit pe Platt, dar au trimis cauza la Curtea Supremă deoarece trebuia punctat principiul general care afecta părinții din întreaga țară.

Cei cinci judecători au evaluat sensul principiului „nu reușește să participe în mod regulat”, din Legea Educației, considerând că acesta trebuie să fie „în conformitate cu normele stabilite de școală”.

Ca urmare a hotărârii Curții Supreme de anul trecut, a exista o creștere a rezervărilor vacanțelor, iar o serie de autorități locale au schimbat regulile privind absențele elevilor, iar urmărirea penală a altor părinți a fost abandonată.

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Ministrul pentru Românii de Pretutindeni, întâlnire cu reprezentanții comunității române din Londra

Veste tristă! A murit Andreea Cristea, românca aruncată în Tamisa de atacatorul de la Westminster