Premieră. Marea Britanică recunoaște că are datorii către UE

Written by RedactiaZW

Regatul Unit a recunoscut pentru prima dată că își va continua angajamentul cu privire la orice obligații financiare față de Uniunea Europeană după ce va părăsi piața unică.

Într-o declarație scrisă a ministrului pentru Brexit, David Davis, se arată că guvernul “recunoaște” datorii financiare față de piața unică “ce vor supraviețui retragerii din Uniunea Europeană”.

Se așteaptă ca Marea Britanie să primească o factură de divorț cu datorii în valoare de 60 de miliarde de euro din partea UE, ca parte a negocierilor cu Brexit, scrie The Independent.

„Cu privire la soluționarea financiară, așa cum a fost expusă în scrisoarea primului-ministru către președintele Tusk, guvernul a fost clar că vom colabora cu UE pentru a stabili o reglementare corectă a drepturilor și obligațiilor Regatului Unit ca stat membru care pleacă, în conformitate cu Legea și în spiritul parteneriatului nostru continuu”, a scris el.

„Guvernul recunoaște că Marea Britanie are obligații față de UE, dar și că UE are obligații față de Marea Britanie, ce vor supraviețui retragerii din Regatul Unit – și că acestea trebuie rezolvate”.

Declarația reprezintă o schimbare marcată de direcție în comparație cu comentariile făcute de ministrul de Externe, Boris Johnson, la începutul acestei săptămâni.

Negociatorul șef pentru Brexit, Michel Barnier, a declarat că UE nu dorește să „pedepsească” Marea Britanie.

„Nu solicităm Regatului Unit un singur euro sau o singură liră mai mult decât s-a angajat în mod legal să le ofere”, a spus el.

Parlamentul European a aprobat rezoluția Brexit: Marea Britanie are de plată 60 de miliarde de euro. Farage: „Vă comportați ca MAFIA! Nu mai cumpărăm autoturisme germane”

Brexit-ul este CONTAGIOS! Și germanii ar vota pentru ieșirea din UE

   

About the author

RedactiaZW

/* ]]> */