Președintele Ryanair are vești proaste. „Nu vor mai fi zboruri între Marea Britanie și Uniunea Europeană”

Written by RedactiaZW

Șeful Ryanair, excentricul miliardar Michael O’Leary, anunță că zborurile companiei între Marea Britanie și Uniunea Europeană vor fi anulate luni de zile după Brexit, în cazul în care nu vor fi încheiate alte acorduri cu UE privind companiile aeriene.

El spune că singura soluție este ca Regatul Unit să întoarcă rezultatul referendumului pentru Brexit și să rămână în Uniunea Europeană.
Aceste acorduri ar trebui să fie încheiate înainte ca Marea Britanie să părăsească UE, a spus O’Leary într-un discurs în Parlamentul European, potrivit The Telegraph.

„Este o perspectivă reală că nu vor fi zboruri între Marea Britanie și Europa pentru o perioadă de săptămâni, luni chiar, după martie 2019. Nu va fi un acord provizoriu, nu va fi o bază legală, vom anula zborurile, vom anula vacanțele oamenilor pentru vara lui 2019″, a spus O’Leary.

Șeful Ryanair a mai spus ca Aeroportul Heathrow, cel mai mare din Marea Britanie, va fi „pustiu”, vacanțele de vară vor fi anulate, iar aeronavele Ryanair vor fi mutate în Europa.

„Vom lua o mulțime de avioane din Marea Britanie în luna aprilie 2019 și le vom duce în aeroporturile regionale europene, care vor înregistra o creștere mult mai mare decât vor ști cum să o gestioneze”, a mai spus O’Leary.

Acordul „Open Skies” permite companiilor aeriene din UE, inclusiv celor înregistrate în Marea Britanie, să opereze în orice țară.

O’Leary a avertizat însă că un asemenea acord este „o imposibilitate, pentru ca nu este bunăvoință în Europa față de Marea Britanie” și că singura opțiune este ca Guvernul britanic să întoarcă votul de la referendum și să rămână în Uniunea Europeana.

„În septembrie 2018, când alegatorul britanic obișnuit se va gândi unde să meargă în vacanță în 2019, singurele două opțiuni pe care le va avea vor fi fie să conducă în Scoția, fie să ia un feribot către Irlanda”, le-a spus șeful Ryanair europarlamentarilor.

Trei aeroporturi din Romania au curse low-cost Ryanair către și din Marea Britanie: Otopeni, Timișoara și Craiova. Din septembrie, vor fi curse și pe cel din Oradea, informează ziare.com.

Efectul Brexit: Ryanair reduce numărul zborurilor din Londra

Compania Ryanair, decizie dură în cazul unui Brexit. Vom investi în alte țări!

Companiile aeriene din UK, avertizate să își schimbe sediul dacă mai doresc zboruri în interiorul UE după Brexit

   

About the author

RedactiaZW