Record de români în Regatul Unit. Cifrele depășesc orice imaginație

Written by RedactiaZW

Noile statistici arată că nivelul record al ocupării forței de muncă în Marea Britanie este alimentat de o creștere continuă a imigrației din România și Bulgaria, scrie The Sun.

Astfel, un număr record de 362.000 de români și bulgari sunt angajați acum în Marea Britanie, cu 87.000 mai mulți decât anul trecut. În același timp, numărul imigranților din alte țări din Europa de Est, inclusiv Polonia, Ungaria și Slovacia, a scăzut cu aproximativ 27.000 de persoane.
De altfel, numărul lucrătorilor din România și Bulgaria a crescut cu o treime în ultimul an – în ciuda votului de anul trecut în favoarea Brexit.

Unul din cinci șomeri din Marea Britanie este imigrant, arată pentru prima dată statisticile oficiale din această țară, mai relevă noile statistici.

Potrivit The Sun, în Marea Britanie există în total 1,4 milioane de șomeri, dintre care 219.000 s-au născut în afara UE, 98.000 s-au născut în UE și au venit în Marea Britanie, iar 1,1 milioane s-au născut în Marea Britanie.

Între timp, rata șomajului este la cel mai scăzut nivel din 1975, dar inflația se situează la 2,6% – ceea ce înseamnă o reducere a veniturilor cu 0,5% în termeni reali pentru familiile obișnuite care vor continua să se confrunte cu o scădere a puterii de cumpărare.

Biroul Național de Statistică din Marea Britanie: primul raport despre românii proaspăt veniți apare în luna mai

Românii, campioni la NINo. Creștere de 163% la Numerele Naționale de Asigurare, în perioada martie 2013 – martie 2014

Lucrătorii din Regatul Unit au de suferit. Salariile nu țin pasul cu inflația

   

About the author

RedactiaZW