Ryanair anulează peste 2.000 de zboruri, printre care și Londra-București. Vezi ce curse vor fi anulate

Compania aviatică low-cost Ryanair anulează 2.124 de zboruri până pe 28 octombrie, lista acestora fiind publică pe site-ul companiei de marți, 19 septembrie.

În 23 septembrie, va fi anulat zborul Roma-București și retur, în 24 septembrie cursa aeriană Bologna-București și retur, iar în primele patru duminici din luna octombrie sunt anulate zborurile Milano-București și retur.
Alte curse aeriene anulate sunt din Dublin, Londra, Barcelona, Lisabona, Madrid, Bergamo și Porto.

Analiștii estimează că această companie va plăti compensații de până la 17,7 milioane de lire sterline pentru anularea zborurilor, operațiune care a început luni, 18 septembrie și a afectat deja mulți pasageri.

Compania anulează între 40 și 50 de curse aeriene pe zi, până la sfârșitul lunii octombrie, într-o încercare de a îmbunătăți punctualitatea zborurilor și a face față numărului mai redus de angajați.

Dacă operatorul aerian anulează timp de șase săptămâni 40 de zboruri pe zi, la un factor de încărcare de 90% (numărul scaunelor care sunt ocupate la fiecare zbor), vor fi afectați aproximativ 285.000 de pasageri, care vor beneficia de zboruri alternative sau de rambursări.

Ryanair, cea mai mare companie aeriană din Europa după numărul de pasageri, operează 21 de rute de pe aeroporturile din România, respectiv Timișoara, București și Craiova.

Anul trecut, compania a avut în România 2,6 milioane de pasageri, iar, pentru acest an, estimează o creștere de 40%, după ce vor fi introduse patru noi rute, scrie Agerpres.

Ryanair schimbă politica privind bagajele pe zborurile sale

Președintele Ryanair are vești proaste. „Nu vor mai fi zboruri între Marea Britanie și Uniunea Europeană”