Scandal între Merkel și May pe libera circulație în UE. Merkel: „Acceptați sau nu veți avea acces la piața unică”

Angela Merkel spune că Marea Britanie trebuie să accepte cele patru libertăți ale UE, dacă vrea să păstreze accesul complet la piața unică, scrie Evenimentul Zilei.

Cele patru libertăți se referă la: libera circulație a persoanelor, a mărfurilor, a serviciilor și a capitalului.
Merkel a anunțat că dacă Marea Britanie nu va accepta cele patru libertăți, „atunci va trebui să discutăm despre restricționarea accesului pe piața unică europeană”.

maymerkel

Declarația lui Merkel pune presiune și mai mare asupra premierului britanic, Theresa May, care a vorbit, în weekend, despre un Brexit dur, în care controlul frontierelor este mult mai important față de accesul pe piață, scrie The Telegraph.

Angela Merkel a precizat că negocierile nu se pot baza doar pe „culegerea de roade”, deși Theresa May dă de înțeles că nu va fi un Brexit dur și promite o nouă relație cu UE.

Premierul britanic a afirmat că „ea nu acceptă un Brexit dur sau lejer”, pentru că are ambiții mari legate de acordul pe care va reuși să-l încheie.

Theresa May, război direct cu UE: „Ieșim din piața unică”. Lira se prăbușește.

Marea Britanie. Sistem de imigrație „canadian” după Brexit. Cote, în funcție de „nevoile economice”

Parlamentarii conservatori, ultimatum pentru Theresa May: „Dați-ne detalii despre Brexit sau vă retragem sprijinul”

Raport Cambridge: După Brexit va curge lapte și miere pentru britanici. Salarii mari, locuințe ieftine, locuri de muncă la discreție