in

Londra. Sesiune de informare pe tema Brexit. Suella Fernandes, ministerul pentru Brexit: „Orice formă de hărţuire, intimidare, victimizare este inacceptabilă”



La Institutul Cultural Român din Londra a avut loc, pe 26 februarie, o sesiune de informare pe tema impactului retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană.

Evenimentul, organizat de către Ambasada Marii Britanii la Bucureşti, a oferit oportunitatea unor discuţii deschise între membrii comunităţii româneşti şi reprezentanţi ai instituţiilor britanice: Departamentul pentru Ieşirea Marii Britanii din UE – DExEU, Home Office, Departamentul pentru Educaţie şi Departamentul pentru Muncă şi Pensii.

Suella Fernandes (foto), sub-secretar de stat din Departamentul pentru Ieşirea din UE a vorbit despre relaţia de prietenie şi colaborare dintre România şi UK exprimându-şi speranţa că aceasta va continua şi în afara Uniunii Europene, se arată pe pagina de Facebook a Ambasadei României în regatul Unit.

Ambasadorul României la Londra, Dan Mihalache, a spus că mesajul lui Fernandes este “unul care să dea încredere comunităţii româneşti” şi a precizat că în Regatul Unit lucrează jumătate de milion de români.

„Este o discuţie importantă pentru noi să ştim care sunt planurile şi cum vom continua de aici înainte”, a adăugat ambasadorul român. „Istoria nu se încheie cu Brexitul, cu siguranţă, dar este posibil să avem un alt gen de relaţie şi un parteneriat care va fi aprofundat, mai strategic, mai axat pe economie, educaţie”, a afirmat Mihalache.

„A fost foarte util să mă întâlnesc cu (…) ambasadorul României în Marea Britanie, şi cu ambasadorul Regatului Unit la Bucureşti. Din discuţiile cu ei am înţeles că apreciază legăturile României cu Marea Britanie, la fel cum o face şi guvernul britanic”, a declarat Fernandez într-un interviu pentru Agerpress.

„Există o anume îngrijorare legată de viitor, în contextul ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană, iar acest lucru este de înţeles. Misiunea mea, în această seară a fost să le transmit foarte clar cetăţenilor români care au avut o contribuţie consistentă la viaţa din Marea Britanie că vrem ca ei să rămână, că punem mare preţ pe contribuţia lor, că sunt bineveniţi în Regatul Unit şi nu ar trebui, în niciun caz, să simtă contrariul”, a mai declarat aceasta.

Sub-secretarul de stat a mai declarat că orice formă de discriminare și intimidare la adresa cetățenilor români este condamnabilă: „Orice formă de hărţuire, intimidare, victimizare este inacceptabilă în Marea Britanie. Condamn orice persoană ar practica acest tip de comportament împotriva cetăţenilor români sau francezi sau oricui nu le este asemenea. Şi cred că suntem mai puternici datorită diversităţii noastre, suntem mai puternici pentru că avem în ţara noastră un amestec excepţional de persoane care vin din medii diferite, care au limbi diferite şi roluri diferite în societate.”

Prezent la întâlnirea de la Institutul Cultural Român, Ambasadorul britanic în România, Paul Brummell, a declarat:

„Marea Britanie a făcut o prioritate din asigurarea siguranței cetățenilor UE care trăiesc și muncesc în Regatul Unit și a cetățenilor britanici care trăiesc în întreaga Uniune Europeană, inclusiv în România, în ceea ce privește drepturile lor viitoare. Suntem încântați că s-a ajuns la un acord cu Comisia Europeană, aprobat la Consiliul European din decembrie, care oferă această certitudine. Aceasta va permite membrilor comunității române din Marea Britanie să rămână aici după ce vom părăsi UE, la 29 martie 2019, și vom continue să acceseze fonduri și servicii publice”.

Evenimentul este primul de acest fel într-o serie de întâlniri în stilul primăriei cu românii care trăiesc în Marea Britanie și cetățenii britanici care trăiesc în România. Al doilea eveniment a avut loc la Manchester, la 28 februarie.

ATENȚIE! Permisul de conducere din Marea Britanie, fără valabilitate în UE după Brexit

Brexit. Ministrul pentru Afaceri Europene: „Nu trebuie să existe discriminări bazate pe statutul social”

Faceți clic pentru a evalua această postare!
[Total: 0 In medie: 0]

Cei doi frați proxeneți Spartacus și Decebal, condamnați în Belfast. Victimele, prea înfricoșate ca să depună mărturie

Sussex. Frații Iordache sunt căutați pentru a răspunde în fața legii